Sfaturi pentru prepararea cafelei acasa

de | mai 27, 2022
Sfaturi pentru prepararea cafelei acasa

Exista multe modalitati de a pregati o cafea de calitate, in functie de obiceiurile fiecarei culturi, de cafetiera utilizata si de gusturile personale. Este clar ca a avea o masinarie buna este un prim pas important si putem investi tot bugetul pe care dorim sa ni-l permitem, dar nu este singurul lucru de luat in considerare, atunci cand ne dorim o cafea la fel ca in Italia. Cateva reguli sunt esentiale pentru o bautura aromata, iar acestea pot fi insotite de un espressor, pentru un plus de savoare. Iata sfaturi pentru prepararea cafelei acasa.

Conservarea cafelei este esentiala

Boabele de cafea trebuie depozitate intr-un loc departe de soare, fara miros si inchise ermetic, pentru a preveni contactul cu oxigenul. In acest mod va puteti bucura de aroma adevarata a cafelei de fiecare data cand va pregatiti o astfel de bautura. Efectele caldurii sau a unei temperaturi care nu corespunde cu cerintele producatorului poate afecta cafeaua, lucru pe care nu vi-l doriti cu siguranta.

  • Utilizarea unei cesti bune este foarte importanta

Cerintele principale sunt ca o cana sa nu fie dintr-un material poros, astfel incat, odata spalat, nu exista reziduuri sau mirosuri. Este bine sa aveti o ceasca care sa nu se raceasca temperatura cafelei. Portelanul nu este conductiv la caldura, deci este perfect sa mentineti temperatura pentru o lunga perioada de timp. Utilizarea canilor din plastic sau carton nu este recomandata, desi trebuie sa recunoastem ca este un aliat bun daca vrem sa luam o cafea la pachet.

  • Acordati atentie tipului de cafea

Este esential, deoarece fiecare cafea are specificatiile sale. Pe langa faptul ca este important sa fiti atenti la tipul de macinare, boabele care sunt macinate cu o grosime mai mare fac mai dificila patrunderea apei si extragerea componentelor solide ale cafelei.

  • Beti cafeaua in 10 minute de la preparare, pentru a va bucura in toata splendoarea, aroma si aroma sa

Iata cele mai comune patru tipuri de modalitati de preparare:

  • Cafetiera –  Se prepara cafeaua timp de cateva secunde si se recomanda o macinare fina;
  • Mocha sau cafea italiana –  Ar trebui sa fie o macinare medie a boabelor;
  • Espressor –  Macinare medie;
  • Turceasca – Se foloseste o macinare foarte fina, aratand literalmente ca faina.

Temperatura apei este foarte importanta

Apa nu trebuie sa ajunga in punctul de fierbere, la prepararea cafelei, ci sa fie foarte fierbinte. Lasati-o sa stea un minut dupa fierbere.

  • Intotdeauna se macina inainte de preparare si nu mai demult

Boabele de cafea proaspat macinate au mai multi compusi aromatici decat vinul, dar se deterioreaza rapid atunci cand sunt expuse la oxigen. Prin urmare, se recomanda sa le macinati inainte de a pregati cafeaua, pentru a preveni oxidarea, pastrand astfel toata splendoarea sa.

In mod ideal, puteti incalzi apa la aproximativ 95 de grade. Daca apa pe care o utilizati pentru a va face cafeaua nu este suficient de fierbinte, nu veti putea dizolva partile cafelei solubile si, prin urmare, veti sfarsi cu cafea slaba sau cu putina aroma. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui sa beti cafeaua foarte fierbinte, ci sa o lasati sa se odihneasca 7/8 minute inainte de a o bea.

  • Utilizati 10 grame de cafea la 160 grame de apa

Trebuie sa incercati sa pastrati raportul dintre cafea si apa de la 1 la 16 atunci cand faceti cafea (cu exceptia cazului in care aveti un aparat de tip espressor). Daca nu aveti un cantar in bucatarie, puteti calcula ca o lingurita plina are 10g de cafea si este suficient pentru a face o ceasca medie de bautura.

  • Pastrati cafeaua intr-un dulap

Pastrati cafeaua intr-o cutie speciala pentru depozitarea acesteia, care poate fi inchisa si lasata intr-un dulap. Cele mai bune pungi sunt folia de aluminiu sau orice alt mecanism care va permite sa inchideti punga din nou ermetic. Este important ca dulapul sa nu fie expus direct la soare.

  • Reduceti treptat zaharul

Cafeaua de calitate nu trebuie sa fie bauta cu zahar. Dar cand incepeti sa beti cafea buna, nu va mai fi necesar sa adaugati zahar. Incepeti prin a reduce cantitatea de zahar in jumatate si dupa cateva zile, beti cafeaua fara indulcitor.

A face cafea acasa este distractiv si va poate face eroul familiei sau al oaspetilor. In timp, veti observa ca, pe masura ce incepeti sa experimentati si sa incercati diferentele, veti ajusta acesti pasi pe placul vostru. Tineti cont de sfaturile de mai sus, pentru a obtine cea mai buna cafea preparata acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *