Rolul unui specialist in design interior in amenajarea camerei bebelusului

de | februarie 4, 2020

Una din cele mai mari provocari prin care trec viitorii parinti este aceea de amenajare a camerei bebelusului, etapa in care acestia cer, de regula, ajutorul unor specialisti in design interior.

Desi aceasta decizie poate parea un moft si nu o necesitate, in realitate ajutorul pe care il ofera specialistii in design este de nepretuit pentru parintii tineri care nu stiu ce elemente sunt indispensabile in camera bebelusului, ce culori ar trebui sa aleaga, cum ar trebui asigurat iluminatul pentru a crea o imagine de ansamblu placuta, practica si confortabila. Pentru parinti, a naviga prin marea varietate de stiluri si tendinte poate fi o activitate dificila si chiar obositoare.

Cum poate schimba viata parintilor angajarea unui specialist in design interior pentru a amenaja camera bebelusului

In apartamentele cu doua sau trei camere sau in cadrul unei case, cu siguranta se va gasi o camera pe care parintii sa isi doreasca sa o amenajeze in asa fel incat sa fie potrivita pentru bebelus. Un specialist in design interior va studia spatiul pe care il are la dispozitie, va alege paleta de culori potrivita si va incerca sa se incadreze in bugetul pe care il au parintii la dispozitie.

Proiectul amenajarii camerei copilului poate porni de la zero sau poate sa includa unele elemente deja existente in spatiul respectiv, de la finisaje, elemente arhitecturale, pana la obiecte de mobilier. Pentru a crea un mediu coerent, practic si confortabil, specialistii vor alege elemente caracterstice unei camere pentru copii, de la culoarea peretilor, pana la obiecte de mobilier utile si necesare.

Elemente de design necesare in camera copilului

Patutul si leaganul reprezinta elementele centrale ale camerei bebelusului. Un patut de bebe bine ales se poate transforma intr-un patut pentru prescolar. Adaugarea unui baldachin adecvat reprezinta un element de design inedit.

Indiferent ca este fetita sau baiat, parintii pot opta, la sfatul specialistilor in design, pentru pasteluri, cum ar fi tonuri de gri, care sa permita adaugarea de accente de culoare sau diverse patternuri precum formele geometrice.

In amenajarea camerei bebelusului, specialistii in design interior nu vor pierde din vedere optiunile mobile, si anume veioza cu proiectii mobile, balansoarul pentru bebelusi, scaunele suspendate sub forma de leagane in care se poate cuibari atat mama, cat si copilul. Totodata, este important ca specialistii in design sa aiba in vedere si crearea unui ansamblu ce creste odata cu copilul: mesele de infasat care se convertesc in comode clasice si dulapurile de dimensiuni medii reprezinta alegeri potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *