Ministerul Economiei vrea să înființeze Casa de Comerţ SA

de | decembrie 14, 2017

Ministerul Economiei ar vrea să pună pe picioare Casa de Comerţ SA, societate ce se va ocupa de integrarea ofertelor de afaceri în raport cu investitorii care vor să intre pe piaţa românească, dar şi cu exportatorii.

„Misiunea societăţii va fi de a asigura promovarea bunurilor, serviciilor şi afacerilor din sectoare economice diverse, acţionând ca un intermediar între oferta internă şi cererea externă, sau între oferta externă şi cererea internă, având ca ţintă satisfacerea cererilor de ofertă”,  se arată în Nota de fundamentare a proiectului normativ.

Societatea Casa de Comerţ SA se va pune pe picioare cu bani din bugetul de venituri și cheltuieli al Departamentului Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului.

Cum este normal, se dorește ca să producă și venituri din activitățile de intermediere în comerţul cu ridicata – domeniul principal de activitate.

Nu mai putem numi stiri de actualitate însă reforma fiscală pusă la cale de PSD va aduce Clujului o pierdere de 28 de milioane de euro, suma ce va trebui suportată în 2018 de bugetul local, după spusele lui Emil Boc, primarul de la Cluj.

Impozitul pe venit ar urma să scadă la 10%, taxele CAS şi CASS nu vor mai fi datorate la stat de angajator, ci de angajat. Cu toate acestea, tot angajatorul se va ocupa de plata acestor taxe către stat.

Începând cu 01 ianuarie salariul minim pe economie va crește de la 1450 la 1900 lei. Angajatul nu va primi salariul mărit, ba mai mult până să treacă  taxele CAS şi CASS ca și datorie a angajatului, cu un salariu brut de 2500 lei un salariat primea în mână 1768 ron. Din 01 ianuarie 2018, cu un salariu brut de 2500 lei, un salariat va primi în mână 1497 ron. Ce-i drept, ca să dăm câteva ponturi afaceri , angajatorii vor trebui să mărească salariile angajaților.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *