Micile capcane din anunturi imobiliare – cum sa faci selectia si sa nu pierzi timpul

In momentul in care esti in cautare de o locatie de genul apartament sau garsoniera, primul pas este sa cauti printre anunturile de pe piata. Este totusi o pierdere de timp sa faci o selectie printre miile de anunturi, cu sute de oferte, unele chiar false. Se spune adesea ca adevarul omis nu este minciuna. Asadar, astfel de exemple iti pot ingreuna misiunea pe care o ai, si asa stresanta, pentru ca a cumpara un apartament este o decizie de termen lung si o investitie mare.

Pentru a selecta mai usor acele anunturi din sfera de imobiliare care sa te avantajeze, pentru a eficientiza timpul investit in acest sens, iata cateva sfaturi:

  1. Selecteaza anunturile in functie de zona. Mai intai de toate, poate ca ai deja in minte o zona mai bine cotata sau una de mijloc, in functie de ceea ce iti permiti. Astfel, stii ca te rezumi la un anume cartier.
  2. Compara preturile. Pentru a nu te insela, pentru a fi supraevaluat un spatiu, este de preferat sa cauti anunturi similare si sa compari preturile. Tototdata, poti sa te interesezi si din alte surse, pentru a face o medie a preturilor corecte.
  3. Stabileste cat esti dispus sa investesti si cat sa negociezi. Daca este cu mult peste nivelul la care te-ai gandit, nu te astepta sa poti negocia atat de mult incat sa te incadrezi in bugetul tau. Este pierdere de timp si asta.
  4. Urmareste anunturile. Vanzarile imobiliare nu se realizeaza atat de rapid ca in alte cazuri, implica o decizie complexa. Asadar, nu este de preferat graba. De asemenea, poate ca si anuntul devine mai explicit pe masura ce asteptarea unui vanzator este tot mai lunga. De regula, acestia ajung sa se intrebe de ce nu reusesc sa vanda si isi regandesc strategia.
  5. Fa diferentele de detalii. Acolo unde anuntul nu este tocmai bine rezumat poate ca nici grija pentru vanzare nu este una mare. Este de preferat sa gasesti detalii care te intereseaza, din start. Daca nu spune nimic de pret este suspect, daca este inregistrat doar un numar de telefon, este mai complicat sa suni pentru minima de informare.

Mult mai usor este sa lasi aceste etape in seama unui agent imobiliar. Cu experienta acestuia, tinand cont de ceea ce cauti si de ceea ce iti permiti, acesta va sti sa faca o selectie pentru tine. Salvezi si timp si energie. De asemenea, a cumpara direct de la un dezvoltator imobiliar te scuteste de astfel de etape, uneori chiar presarate cu capcane. Astfel, va fi doar necesar sa va interesati de o zona si de cine anume a ridicat cladirea. Notand astfel avantajele, treceti de etapa unor anunturi care nu spun detalii sau sunt obositoare de urmarit, irelevante si asa mai departe.

Anunturile imobiliare sunt si ele un act complex si o maniera de a vinde mai degraba interesul. Trebuie sa fie bine redactate, punctand aspecte primordiale care pot face diferenta in ochii unui interesat. Sa alegi intre acestea este ca si cand ai cauta un ac in carul cu fan. Cu rabdare si selectie riguroasa vei reusi sa rezumi cautarile in cele din urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous post Ce cumpara romanii online si de ce?
Next post Și tu te temi de medicul stomatolog