Foarfeci de tuns – cum să le menții ?

de | aprilie 1, 2024

Foarfecile de tuns sunt vitale în ceea ce privește realizarea tunsorilor perfecte pentru clienții tăi. De aceea, modul în care le îngrijești face diferența în ceea ce privește timpul pe care foarfecile de tuns îl vor petrece în salonul tău de frizerie ajutându-te să le oferi clienților tăi cele mai bine definite tunsori, chiar și cand vine vorba de cele mai complicate, astfel încât ei să plece mereu cu zâmbetul pe buze de pe scaunul frizeriei tale. Așadar, din următoarele paragrafe vei afla informații despre alegerea foarfecilor de tuns potrivite, tips & tricks pentru a le menține și ce aspecte să eviți când cumperi foarfeci de tuns pentru a le alege pe cele mai bune, conform dorințelor tale.

Atunci când vine vorba de alegerea unor foarfeci de tuns trebuie să ții cont de aspectul acestora să nu prezinte zgârieturi sau urme de rugină, de modul în care poți ajuta lamele ca tăieturile să fie unele precise și curate și desigur de greutatea și ergonomia mânerului pentru ca tunsul să nu devină o activitate incomodă pentru încheietura ta. Niște foarfeci de tuns potrivite trebuie să se plieze atât pe nevoile clienților tăi, iar tu să îți achiziționezi diferite tipuri de foarfeci cum ar fi cele pentru texturare sau cele cu lamele subțiri pentru styling, cât și pentru nevoile tale personale, interesul tău fiind ca tunsul cu acea foarfecă să fie cât mai comod pentru a avea rezultatele dorite de clienți.

Tips & tricks pentru a menține foarfecile de tuns

La fel cum realizarea tunsorilor are câteva tips & tricks și întreținerea foarfecilor de tuns le are pe ale ei. După ce tu vei achiziționa și folosi foarfecile de tuns va trebui obligatoriu să te asiguri că le îngrijești pentru a le putea menține în funcțiune cât mai mult timp. Această mentenanță pe care tu trebuie să o faci nu este deloc complicată, ci constă în: curățarea și dezinfectarea după fie care folosire a foarfecilor de tuns; ascuțirea regulată  cu un dispozitiv special de ascuțire a lemelor foarfecilor de tuns pentru ca tu să ai o tăiere precisă a părului clientului tău atunci când le vei folosi; depozitarea acestora într-un spațiu uscat și curat reprezintă și ea un factor important pe care trebuie să îl ai în vedere și aplicarea periodică a uleiului special pe mecanismele de deschidere și închidere ale foarfecilor tale de tuns pentru ca tu să te bucuri de o funcționare fluidă a acestora.

Atunci când tu te hotărăști că este momentul să cumperi câteva foarfeci de tuns noi trebuie să eviți să te lași păcălit de aspectul exterior al acestora sau de prețurile mici ale unora. Pentru a îndeplinii dorințele în materie de hairstyle are clienților tăi este important să eviți cumpărarea foarfecilor care prezintă urme de zgârieturi pe lame, care au urme de rugină sau care sunt grele și au un mâner incomod pentru tine.

Acestea fiind spuse, foarfecile de tuns sunt un instrument extrem de important pe care tu trebuie să îl ai în permanență în dotarea salonului tău, iar calitatea acestora trebuie să fie superioară pentru ca tu să le poți asigura clienților tăi cea mai profesională experiență în salonul tău de frizerie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *