Te-ai hotărât să îți deschizi o firmă și nu știi cât costă sau ai deja una și vrei să ieși din grupul de asociați? Mai jos vei regăsi toate informațiile de care ai nevoie pentru cesiune firmă și despre cât costa să deschizi o firmă PFA.
Tot ce trebuie să știi despre înființare firmă PFA
PFA-ul reprezintă o persoană fizică autorizată care desfășoară orice formă de activitate economică permisă de lege, folosindu-se în general de forța de muncă proprie. Pentru a deveni o persoană fizică autorizată condițiile obligatorii sunt: de a fi cetățean roman sau cetățean al unui stat membru din Uniunea Europeană, cu vârsta minima de 18 ani și care nu a săvârșit fapte sancționate de legile financiare, de natura celor nscrise în cazierul fiscal.
Un alt criteriu la fel de important pentru o persoană care vea să desfășoare activități economice sub forma unei PFA este acela că trebuie să aibă un sediu professional asupra căruia să dețină un drept de folosință și să declare pe propria răspundere că sediul indeplinește toate condițiile de funcționare din punct de vdere al legilației din domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecția mediului și protecția muncii.
Avantajele unui PFA sunt mai numeroase decât avantajele unui SRL, de exemplu: costurile de înființare sunt mult mai reduse, la fel și cele pentru administrare. Nu este nevoie de un contabil autorizat, deținătorul de PFA putând să-și țină propria contabilitate, însă dacă totuși se optează pentru angajarea unui contabil, serviciile au un cont mai redus față de un SRL. În cazul în care se dorește desființarea unui PFA costurile pentru acest process sunt mult mai reduse.
Durata acțiunii de inființare PFA poate fi cuprinsă între 3 și 5 zile lucrătoare. Intervalul devine valabil din momentul în care dosarul este pregătit pentru ONRC. Un lucru important pe care trebuie să îl ai în vedere este că începând cu 19.04.2013 toate PFA-uirle se constituie neplătitoare de TVA.
Actele necesare pentru infiintare unui PFA sunt: cartea de identitate, actele de studii, dovada de proprietate pentru adresa la care se va stabili sediul social și specimenul de semnătură dat la notariat.
Pentru a evita lungile drumuri către Registrul Comerțului. Fabrica-de-Firme vine în ajutorul dumneavoastră. Costurile pentru infiintare firmă PFA este de 190 de lei. În acest preț sunt incluse taxele de la Registrul Comerțului și onorariul.
Ce presupune procedura de cesiune firma?
Cesiunea firma sau cesiunea de părți sociale presupune transmiterea părților sociale către una sau mai multe persoane care, prin această modalitate, vor căpăta calitatea de asociați în firma respectivă. Cesiunea unei firme se realizează printr-un act juridic oneros și un contract de cesiune de părți sociale încheiat între două părți. Prima parte este constituită din asociatul care deține la momentul prezent părțile sociale și care urmează să le cedeze, iar a doua parte este constituită din persoana care le va primi, devenind astfel asociatul firmei.
Un element important pe care trebuie să îl aveți în vedere este că, pentru ca procesul să fie opozabilă unei a treia persoane, străină de contract, cesiune părțior sociale trebuie înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului, și publicată în monitorul oficial.
Actele necesare pentru cesiune firma sunt copii ale actelor societății și copie de pe buletinul noului asociat.
Și in acest caz, pentru a evita drumurile la Registrul Comerțului, Fabrica de Firme vă vine în ajutor. Întreaga procedură de cesiune firma costă 700 de ron, în preț fiind inclus și onorariul.
Pentru a-ți ușura munca, Fabrica-de-Firme.ro îți vine în ajutor cu toate detaliile necesare legate de inființare firmă, PFA sau cesiune firmă. Specialiștii de la Fabrica-de-Firme.ro sunt alături de tine chiar de la început și se remarcă prin faptul că oferă întotdeauna servicii de calitate, promptitudine, profesionalism şi preţuri corecte. Costurile percepute de Fabrica-de-Firme includ atât taxele specificate la Registrul Comerțului cât și onorariul.