Ce trebuie sa stie fiecare parinte despre suzeta

de | februarie 8, 2020
copil jucarie 1 an

Atunci cand devii parinte, prima ta preocupare este sa te preocupi de alinarea bebelusului, iar suzetele sunt foarte importante asadar. Bebelusii pot fi linistiti prin leganare, dar si prin imbratisari. Daca cel mic mai vrea sa suga dupa ce a mancat, atunci suzeta poate fi o solutie pe care o puteti avea in vedere daca sunteti parinti. Aceasta nu va inlocui hrana si ingrijirea, dar poate fi de ajutor in unele situatii. Exista asadar mai multe beneficii pentru a folosi suzeta.

Folosirea unei suzete atunci cand incercati sa adormiti copilul poate diminua riscul copilului de a suferi de sindromul mortii infantile subtile. In acelasi timp, mamele care sufera de depresie post natala, pot avea suzeta in vedere dar si jucarii copii 1 an. Acestea se vor simti in acest fel mai calme si in acelasi timp vor alapta si mult mai usor. Daca bebelusul se concentreaza pe folosirea suzetei, va fi mult mai usor ca acesta sa faca unele tratamente medicale precum este si cazul vaccinarii.

Suzeta este utila pentru ca va dezvolta bebelusii nascuti prematur. Multe studii au aratat asadar ca bebelusii care folosesc suzete stau mai putin in spital decat cei care nu fac acest lucru. Suzeta este utila asadar pentru ca va calma bebelusul in timpul zborului, atunci cand trebuie sa luati avionul. Daca suzeta va fi folosita o perioada mai lunga de timp, atunci e posibil ca aceasta sa afecteze formei dintilor, dar si a gurii. Utilizarea suzetei pentru mai mult de 2 ani poate duce asadar la dezvoltarea unei muscaturi anormale.

Exista diferite forme de suzete, cele mai populare fiind suzetele de tip fluture sau suzeta rotunda. Suzetele acestea se gasesc asadar in diferite marimi. Va trebui sa fiti mereu atenti la marimea pe care o veti alege. Procedand in acest fel, veti putea evita eventuialele probleme cu maxilarul sau cu dintii. Aveti grija ca atunci cand alegeti o suzeta, aceasta sa fie alcatuita dintr-o singura piesa. Daca exista parti mici si detasabile, atunci bebelusul le poate inghiti. Un alt lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa nu lasati bebelusul sa foloseasca in permanenta suzeta, ci doar in situatia cand nu poate fi calmat altfel.

Dupa multe utilizari suzeta ajunge sa fie plina de bacterii si chiar de mucegai, de aceea este important ca aceasta sa fie spalata cu apa calda si sapun. Ea trebuie spalata de fiecare data in cazul in care cade pe jos pentru a evita bacteriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *