Ce analize pentru sarcina sunt recomandate pentru viitoarele mame?

de | august 10, 2022

Pentru femeile care isi doresc sa ramana sau au ramas de curand insarcinate sunt recomandate mai multe seturi de analize pentru sarcina pentru mentinerea sanatatii in parametrii normali. Acestea au ca scop urmarirea starii in care evolueaza sarcina, starea generala a mamicii si a aparatului reproductiv. Monitorizarea sanatatii atat inainte, cat si in timpul acestei perioade iti va oferi siguranta ca totul va decurge exact acum cum trebuie.

Monitorizarea starii de sanatate a viitoarei mamici incepe din primul trimestru

analize sarcina

Aparitia unui copil in viata cuplului este unul dintre cele mai frumoase momente, cu toate ca aceasta perioada aduce cu sine multe responsabilitati. Totusi, acestea sunt menite pentru a se asigura ca atat mamica, cat si fatul sunt sanatosi si se dezvolta in mod corect. Practica medicala si efectuarea investigatiilor incepe inca din primele saptamani de dezvoltare ale fatului, ceea ce inseamna ca viitoarea mama va avea nevoie de un medic ginecolog care sa ii fie alaturi pe tot parcursul acestei perioade.

Medicul specialist va recomanda efectuarea unor analize pentru sarcina ce au ca scop tinerea unei evidente asupra istoricului privind diabetului, hipertensiunea sau diverse investigatii. Acestea au ca scop investigarea si eliminarea aparitiei riscurilor de a exista o nastere prematura. Din acest motiv, efectuarea seturilor de analize pentru sarcina trebuie sa inceapa cat mai repede si sa fie cat mai complete posibil.

Ce analize pentru sarcina sunt recomandate in aceasta perioada?

Medicii specialisti recomanda investigarea statusului a intregului organism al mamei pentru a se vedea care urmeaza sa fie statusul copilului. Spre exemplu, daca graviduta este protejata datorita anticorpilor, automat si copilul urmeaza sa fie. Acestea impun testarea anticorpilor in vederea unei posibile vaccinari impotriva hepatitei, varicelei, rubeolei, oreionului sau a rujeolei.

De asemenea, desi nu exista inca un vaccin disponibil pentru aceste afectiuni, testele sunt la fel de importante si in cazul infectiei cu Parvovirus B19, Toxoplasma gondii si Cytomegalovirus. Sunt recomandate efectuarea acestor analize pentru sarcina pentru a se determina statusul actual. Daca anticorpii sunt prezenti in organism inseamna ca si mama este protejata si la randul sau si fatul este aflat sub protectie. In schimb, daca anticorpii nu sunt prezenti in organism se va recomanda o supravegherea mai atenta si investigatii amanuntite. Te asteptam in centrele de recoltare Synlab pentru toate investigatiile necesare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *