Blugii, cea mai fericită alegere pentru toate sezoanele

de | octombrie 2, 2021

Blugii au o istorie indelungata, astfel ei au trecut de la a fi considerați un exemplu al rebeliunii și tinereții începând cu anii ’50. 

Pe vremea aia vedetele rock n roll îi purtau pentru consolidarea stilului cool; hippioții și protestatarii, împotriva războiului, ca o modalitate de a arăta sprijin pentru clasa muncitoare; în timp ce feministele au ales blugii albaștri ca o modalitate de a demonstra echitatea de gen, la unul dintre cele mai utilizate articole vestimentare, fiind asociați de la ținute casual, până la ținute elegante. 

Cu jeansii potriviți și o pereche de tocuri înalte, o femeie nu va da niciodată greț în a-și exprima fără limite feminitatea.

De-a lungul timpului, blugii au căpătat dimensiuni noi, existând modele pentru toate stilurile și figurile: skinny, evazați, popularii mom jeans, boyfriend, blugi cu talie înaltă sau nu, fiecare schimbare de tendinta și perioada având tipul de jenas consacrați, cum ar fi low-rised jeans și faimosii ani 2000 cu moda lor îndrăzneață.

Mai mult, în ultimii ani, blugii au trecut de la a fi doar o pereche de pantaloni ușor de asortat și lejera, la a deveni unul dintre cele mai populare și căutate materiale. 

Extinzandu-se chiar și pe alte paliere, cum ar fi: jachete, cămăsi, pălării, pantofi, rochii, genți, astfel apărând celebrul tip de styling: denim on denim, apreciat și recomandat de majoritatea designerilor și revistelor de modă worldwide. 

Mai apoi, blugii albaștri și-au extins orizonturile coloristicii devenind de la albi sau negri la roz sau verde, cu strasuri și margele. 

Semnificația rebeliunii blugilor nu s-a încheiat odată cu sfârșitul anilor ’60 sau ’70, existând și în perioada actuală, odată cu apariția modelului ripped și a celor scurți, purtați atât de femei, cât și de bărbați, menținându-se, astfel, și ideea egalității de gen.

Blugii sunt cea mai fericită alegere pentru toate sezoanele, mai ales odată cu începerea celui rece. în combinație cu un pulover cozy, un pardesiu până în pământ sau o simplă vestă, cu tocuri, bocanci sau sneakersii casual de alergat. 

Blugii vor fi un nelipsit și permanent articol vestimentar, atât din dressing-ul bărbaților, cât și al femeilor. Pentru a fii îndrăzneț, rebel, curajos, asumat și totodată în trend cu moda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *