reparatii-cutii de viteze camioane

Pentru multi soferi, camionul este a doua lor casa, in el isi petrec cel mai mult timp. Viata unui sofer de camion, deseori se rezuma la munca si odihna, mai ales daca este pe extern.

Pot trece chiar si luni de zile pana soferul ajunge din nou acasa, pana atunci isi petrece timpul in camionul lui.

Orice vehicul necesita o intretinere regulata ca sa aiba un randament sustinut. Camioanele fiind vehicule utilitare, sunt folosite la maxim ca sa genereze profit, de aceea necesita o atentie deosebita cand se face intretinerea lor.

Costurile reparatiilor in deplasare

Daca vehiculul se strica in deplasare, de cele mai multe ori reparatia lui costa mult mai mult decat daca ar fi facuta in tara. Pe cat este posibil, reparatiile de intretinere incearca sa pregateasca masina pentru drum lung, in asa fel incat sa se poata intoarce acasa pentru urmatoarele reparatii.

Unele defectiuni se pot rezolva si pe drum, dar cele mai multe necesita interventia unor specialisti. De exemplu daca sunt defectiuni grave la cutia de viteze, vehiculul nici macar nu se poate deplasa iar reparatiile nu pot fi facute decat la service-urile specializate pe reparatii cutii viteze camioane cum este si cutiivitezezf.ro.

Transmisia unui vehicul are o importanta deosebita, o defectiune la transmisie poate imobiliza mai multe zile un vehicul. Nu oricine poate sa repare cutii de viteze camioane, este nevoie de pregatire speciala ca si mecanic de cutii viteze camioane.

In plus este nevoie si de unelte specializate pentru demontarea, desfacerea si manipularea cutiei de viteze care are dimensiuni de multe ori impozante.

Noroc ca transmisiile nu se strica de pe o zi pe alta si nu fara simptome care sa ne avertizeze ca ceva nu este in ordine si ar trebui facute cateva verificari.

Atentie la simptomele functionarii defectuoase a transmisiei!

Odata cu depistarea simptomelor functionarii defectuoase a cutiei de viteze, trebuie mers obligatoriu la un service specializat pentru ca acolo sa se verifice si remedieze problema pana nu se strica mecanismul si mai tare.

Trebuie stiut ca defectiunile care par mici, pot duce la defectiuni mult mai mari daca nu sunt remediate din timp. Uzura unor piese din cutie poate duce la uzura tuturor componentelor transmisiei si la defectiuni serioase ale acesteia.

De multe ori, mersul la service nu este atat de usor pe cat pare, mai ales daca in zona nu sunt firme specializate pe reparatii cutii de viteze. Cu toate acestea trebuie sa depuneti eforturi ca sa remediati problemele aparute inainte de programarea unei noi curse.

Costurile reparatiilor nu sunt niciodata atat de mari cand sunt facute acasa, fata de cele din deplasare, mai ales daca vehiculul ramane pe drum cu marfa cu tot. In acest caz, grija firmei de transport nu va fi numai repararea vehiculului ci si transportul mai departe al marfii care a ramas pe drum.

Clientul nu poate astepta o saptamana pana se repara cutia, el are nevoie de marfa in termenii stabiliti, altfel va avea si el pierdere. Acesta este un motiv in plus ca repararea cutiei sa se faca la primele simptome pentru ca aceasta sa nu se strice in timpul deplasarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *