4 pasi pentru a invata juniorii sa mearga pe biciclete copii

de | iunie 14, 2019

Pentru orice parinte, fiecare etapa din viata juniorului este esentiala, indiferent ca vorbim de primii pasi pe care acesta din urma ii face sau despre rostirea primelor cuvinte. De asemenea, la fel de important pentru parinti este sa le starneasca celor mici inca de la varste fragede pasiunea pentru sport si activitati in aer liber. Unul dintre mijloacele cele mai placute de a educa juniorii astfel incat acestia sa constientizeze importanta miscarii poate fi mersul pe bicicleta copii usoara. Exista pe piata atat de multe biciclete copii ieftine, incat parintilor le este usor sa aleaga una potrivita pentru orice copil. Vestea si mai buna este ca juniorii pot invata acum sa mearga pe biciclete copii in 4 pasi.

  • Alegerea locului

In momentul in care este pregatit pentru a invata, orice copil are nevoie de spatiu suficient pentru a exersa cu bicicleta. El va trebui sa se miste, sa isi mentina echilibrul, astfel incat va trebui sa fie ferit de orice obstacol. Cele mai bune locuri pentru a invata sa mearga pe bicicleta sunt locurile retrase: parcuri, parcari goale, drumuri sau portiuni cu asfalt mai putin populate si ferite de denivelari.

  • Echilibrul

Inainte de toate, ca sa invete sa mearga pe bicicleta, orice copil va trebui sa fie capabil sa isi mentina echilibrul. Iar acest lucru se va intampla treptat, astfel incat sa aiba timpul necesar sa se obisnuiasca cu bicicleta, sa urce pe ea, sa isi gaseasca pozitia pe sa si sa mentina ghidonul drept. Un mic truc prin care juniorii pot invata sa isi mentina echilibrul este sa uite de pedale si sa ridice picioarele. De aceea, cei mai multi parinti scot in prima faza pedalele, astfel incat copiii care merg pe bicicleta sa se focuseze strict pe echilibru si tinerea ghidonului in pozitia corecta de mers.

  • Pedalarea

Dupa ce trec cu brio de primii pasi, copiii trebuie invatati sa pedaleze. Cu un picior pot sta pe pamant, iar cu celalalt pe pedala. Pedala va sta intotdeauna indreptata in sus, iar piciorul va fi putin indoit. Este important ca cei mici sa inteleaga ca pentru a porni bicicleta, este nevoie sa impinga pedala in fata, urmand ca dupa sa se foloseasca si de celalalt picior aflat initial pe sol.

  • Franarea

Chiar daca invata sa isi mentina echilibrul si reusesc in cele din urma sa pedaleze, copiii trebuie invatati cand si cum sa se opreasca. Este important ca parintii sa le explice celor mici pericolele care se pot intampla daca nu franeaza la timp sau nu se asigura ca drumul pe care il parcurg este sigur. Prin urmare, lectia despre folosirea franelor nu trebuie niciodata sarita.

Asadar, prin parcurgerea acestor 4 pasi simpli, la care se adauga, evident, rabdarea si determinarea atat din partea copiilor cat si din partea parintilor, orice junior poate invata sa mearga pe bicicleta. BikeXcs, unul dintre cele mai bune magazine pentru biciclete din Romania, ofera o gama larga de biciclete de calitate, confortabile si rezistente, pentru toate varstele si la preturi accesibile, care usureaza procesul de invatare a mersului pe bicicleta pentru orice copil.

2 comentarii la „4 pasi pentru a invata juniorii sa mearga pe biciclete copii

  1. Robert Stefan

    Acum il invat pe juniorul meu sa mearga pe bicicleta, imi amintesc cum m-a invatat tatal meu cand eram pustan

    Răspunde
  2. Ioan

    Ohooo imi amintesc toate cazaturile din copilarie, ce momente! Aveam o bicicleta Pegasus, nici nu se compara cu ce gasesti acum in magazinele de bicilete

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *