Imi amintesc cu nostalgie de casa bunicilor. O casa micuta, cu o bucatarie de vara in stil draditional, unde bunica gatea cu drag si spor numai bunataturi de-ale gurii. Undeva prin fundul cocioabei era si ceea ce noi numeam camera de zi, acolo unde deseori dupa ce veneam de la joaca o gaseam pe bunica impletind de zor.

Cum intrai in curte era numa miros de floare. O gradina de flori la umbra unui copac dadeau in floare si ne imbinau simturile. Asteptam vara cu nerabdare sa iesim cu ceilalti copii la joaca, de-a lungul ulitei, cand ne zvapaiam in picurii unei ploi reci. Si bunica se bucura sa ne vada in plina bucurie a vietii si parca casa aceea prindea viata cat ne adunam cu totii acolo. Acum, casa batraneasca e parca desprinsa din filmele de groaza. Doar, doar, ce mai ajunge pe acolo un nepot, o ruda indepartata, doar cat sa mai reziste pe picioare.

Visul bunicii a fost sa ne lase locul acela mostenire, locul in care si ea si-a trait copilaria, dar si parintii nostri, inainte de a fi noi. Am fost dintotdeauna atasati de locul acela incat, in momentul in care bunica a plecat dintre noi si noi de langa casa aceea, parca totul s-a schimbat. Parca nici noi n-am mai avut aceeasi stare de entuziasm si energie ca in vremuri.

Asa ca, ne-am pus in plan sa dam viata acelui loc uitat si sa o modernizam in fel si chip, asa cum sunt ferm convinsa ca si bunica si-ar fi dorit s-o vada in prezent.

Mana de la mana ne-am adunat cu totii, copii, nepoti, si am cautat toate resursele necesare de care am avea nevoie. N-am orientat catre un meserias bun, priceput in ale caselor moderne, am obtinut avizele necesare si ne-am apucat de lucru.

Am demolat casa veche care mai ca statea sa cada din picioare si mai apoi am inceput sa punem bazele unei locuinte moderne, cu influente traditionale.

Noi ne-am dorit o casa activa, tipul acela de casa care nu polueaza la fel de mult la constructie si nici prin utilizare si care, totodata, poate fi si mai confortabila in utilizare, dar si mai valoroaza pentru vanzare. Casa activa este o constructie de domeniul viitorul, la fel ca si noi de altfel.

Asa ca am cautat si cele mai bune materiale de constructii, bineinteles, materiale specifice, pentru ca la o astfel de casa nu folosesti chiar orice tip de material. Nici nu a trebui sa cautam foarte mult!

Ce bine e cand ai tehnologie, nu-i asa? De ce sa ma deplasez prin fel si fel de magazine si depozite cand pot gasi necesarul si online, poate chiar la un pret de zeci de ori mai bun?

Si nici nu mi-a trebuit mult timp sa gasesc exact acel magazin de care noi aveam nevoie. Acolo am gasit de la placi USB, la parchet, instalatii sanitare, pana la pavaje, gard bordurat verde, stalpi, etc.

Abia acum pot spune ca mi-am vazut visul cu ochii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *