Ciuburciu Vascar

Compania Vascar, unul dintre cei mai importanti producatori de mezeluri, specialitati din carne, conserve, semipreparate si carne fresh din Romania, cu sediul la Vaslui, include printre canalele de distributie, pe langa retail-ul propriu, retail-ul modern (hypermarket-uri), comertul direct si cel indirect (distribuitori la nivel national), si exporturile, chiar daca acestea reprezinta o pondere destul de mica din totalul cifrei de afaceri.

Totusi, ele ofera posibilitatea romanilor stabiliti in afara granitelor tarii sa isi reaminteasca de gusturile traditionale de acasa si sa le savureze in continuare, chiar daca sunt departe.

Produsele care se pot exporta cel mai simplu sunt conservele, deoarece acestea au un termen de valabilitate foarte mare si nu au nevoie de conditii de depozitare speciale, la temperaturi foarte scazute sau strict controlate. Noi, la Vascar, ne axam pe comunitatile de romani din Europa: exportam in Spania, Anglia, Italia, Franta, Belgia si Germania. Suntem listati si in supermarket-uri din Germania si din Anglia, intrucat acestea au raioane dedicate etnicilor, in orase cu comunitati importante de romani”, a explicat Directorul General Vlad Ciuburciu.

Printre produsele la conserva comercializate de catre Vascar se numara pateurile de casa, din ficat de porc, pui, gasca, rata si curcan, toate cu un termen de valabilitate de 36 de luni. In plus, sub marca Moldova in Bucate, cel de-al doilea brand al companiei cu sediul in Vaslui, se regasesc produse precum pate de pui, gasca sau porc, cu ficat din belsug (45%), dar si pate vegetal cu ceapa verde, ciuperci, ardei sau masline.

Prin urmare, producatorul roman se adreseaza unei palete largi de consumatori, indiferent ca acestia apreciaza carnea sau sunt vegetarieni, oferindu-le solutii variate, atat in ceea ce priveste gusturile, cat si gramajele, pentru a-si potoli deopotriva foamea si dorul de casa.

Ciuburciu (Vascar): „Oferim clientilor calitate la nivel de excelenta”

Compania Vascar a fost fondata in anul 1984, sub numele de Industria Carnii Vaslui, si-a schimbat denumirea in cea actuala dupa Revolutie, iar ulterior au fost deschise primele magazine proprii, in judetele din regiunea Moldovei.

Anul 2000 a adus privatizarea si primele investitii importante, iar, 13 ani mai tarziu, a avut loc un proces de rebranding corporate si de produs, lansandu-se si cel de-al doilea brand al companiei, Moldova in Bucate. Nu in ultimul rand, in anul 2018, apare gama Alege natural, fara E-uri, din ingrediente 100% naturale.

Vascar a raportat venituri de 22,8 milioane de euro la finalul anului trecut, in crestere cu 13% fata de anul precedent. In prezent, compania are peste 400 de angajati, fiind unul dintre principalii angajatori din regiunea Moldovei si unul dintre cei mai importanti contributori la bugetul local. Compania detine o fabrica cu o capacitate extinsa de productie, in Vaslui, si 21 de magazine proprii in judetele din regiune.

„In urma cu 37 de ani, am pornit la drum cu un gand: acela de a oferi clientilor si partenerilor nostri calitate la nivel de excelenta in industria de procesare a carnii din Romania. Respectam clientii si ne propunem zilnic sa ne ridicam la nivelul pe care acestia si-l doresc”, explica Directorul General Vlad Ciuburciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *