În ziua de astăzi, datorită stilului de viață și ritmului rapid în care trăim, am ajuns să folosim foarte multe obiecte, majoritatea de unică folosință, care considerăm că ne fac viața mai ușoară. Însă foarte multe dintre ele nu sunt reciclabile, având un efect extrem de nociv asupra mediului. Descoperă care sunt aceste deseuri, cum le poți evita si cum poti evita fenomenul de poluare.

Pungile de cumpărături de plastic și folia de plastic stretch

Pungile sunt utilizate foarte frecvent în ziua de astăzi și, neputând fi reciclate, acestea reprezintă un adevărat pericol pentru mediul înconjurător. De aceea, recomandarea noastră este să le eviți pe cât posibil, înlocuind pungile de plastic cu cele reutilizabile. De asemenea, evită pe cât posibil folia de plastic stretch folosită în bucătărie . În schimb, folia de plastic transparentă, de la baxurile de apă, se poate recicla.

Paharele de iaurt, paharele de plastic de unică folosință (de apă, de bere) și paharele de ceai și cafea

Este foarte bine de știut că aceste tipuri de pahare, chiar dacă se întâmplă să aibă simbolul de reciclare pe ele, nu pot fi reciclate. Îți recomandăm să le eviți pe cât posibil, folosind propria cană termoizolantă și sticla de apă reutilizabilă din inox sau sticlă.

Pixurile de plastic

Acestea sunt foarte accesibile ca preț, fiind și ușor de procurat, însă nefiind reciclabile, îți sugerăm să le eviți și să le înlocuiești cu creionul sau stiloul.

Caserolele de plastic de unică folosință

Caserolele de plastic de unică folosință sunt extrem de comode și sunt folosite aproape zilnic în numeroase ipostaze, contribuind considerabil la poluarea mediului cu plastic. Sugestia noastră este să le înlocuiești cu recipiente reutilizabile din sticlă sau inox. Îți poți prepara prânzul de acasă și îl poți împacheta în propriile recipiente reutilizabile, iar dacă dorești să iei mâncarea la pachet de la restaurant, poți folosi, de asemenea, recipientul reutilizabil adus de acasă.

Cutia de pizza

În cazul cutiei de pizza, chiar dacă acesta este din carton, grăsimea se îmbibă în structura sa, făcând imposibilă reciclarea. Ca alternative, ai putea să prepari o pizza delicioasă acasă sau să o mănânci direct la restaurant.

Caserolele de polistiren de unică folosință

Polistirenul nu se reciclează și nici nu este biodegradabil. La fel ca în cazul caserolelor de plastic de unică folosință și caserolele de polistiren pot fi înlocuite cu recipiente reutilizabile de sticlă sau inox.

Periuțele de dinți de plastic

Periuțele de dinți din bambus sunt o bună alternativă pentru periuțele de dinți din plastic.

Bețișoarele de plastic pentru cafea

Fiind folosite foarte frecvent fără a putea fi reciclate, acestea își aduc contribuția în mare proporție la poluarea mediului. Obișnuindu-te să iei cu tine propriile tacâmuri reutilizabile, vei putea să refuzi aceste bețișoare când îți sunt oferite.

Paiele de plastic

Cu toții am văzut cel puțin o imagine cu efectele nocive ale acestora asupra animalelor acvatice. Știind că nu se pot recicla, te sfătuim să refuzi paiele de plastic de fiecare dată când îți sunt oferite și să ai cu tine una dintre alternativele ecologice ale acestora, cum ar fi paiele din bambus, sticlă, oțel sau hârtie.

Tacâmurile de unică folosință de plastic

Fiind nereciclabile, acestea ajung direct la groapa de gunoi sau sunt aruncate în natură unde rămân pentru sute de ani, poluând mediul. Recomandarea este să le refuzi pe cât posibil și să iei cu tine tacâmuri reutilizabile din inox, lemn sau chiar cele pe care le ai acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *