Indiferent de bugetul alocat investițiilor, dacă administrați un restaurant, o cafenea, o cafenea sau un bar, probabil că deja ați trecut pe lista dotărilor absolut necesare și o mașină spălat pahare profesională

Unde se găsesc mașini de spălat pahare de calitate?

Puteți găsi cu siguranță modele bune de asemenea echipamente horeca la compania TC Romania.

Cu puțin ajutor din partea consultaților companiei o să găsițisoluția potrivită alegând un echipament corect dimensionat care să vă permită consumuri reduse de energie electrică și apă.

Cum se alege o mașină de spălat pahare profesională?

Dacă mașina de spălat pahare este prea lentă în funcționare sau are o capacitate prea mică, atunci clienții dvs. pierduți vă pot costa mai mult decât costurile inițiale ale achiziției unui model mai scump.

1. Mărimea și capacitatea mașinii de spălat paharele

Mărimea și capacitatea mașinii de spălat pahare ar trebui să aibă cel puțin o pondere la fel de mare în considerațiile dvs. ca și investiția financiară. Nu are niciun rost ca să vă orientați spre un model de mașină de spălat pahare profesională pe care să nu o puteți încadra corect în spațiul pe care îl aveți. Înainte de a începe chiar să răsfoiți opțiunile, este indicat să măsurați cu mare atenție  spațiul liber al locației. dvs.

Cât de mare este mașina dvs. de spălat pahare, va fi, de obicei, direct legată de numărul de clienți pe care îi aveți. Dacă mașina dvs. nu poate spăla rapid suficiente pahare, clienții dvs. se vor confrunta cu perioade mai lungi de așteptare. Dacă unitatea are consumatori puțini, deoarece este nou-înființată, vă puteți descurca temporar și cu un spălător de vase uman, care să facă această activitate manual, nu aveți nevoie neapărat de un echipament automat. Dacă fluxul de consumatori este mare, o automatizare a acestui proces este obligatorie.

Mașina de spălat pahare va funcționa la capacitate maximă măcar de câteva ori pe zi. Dacă personalului ce o va deservi îi va fi dificil ca să învețecum se  utilizează, va fi o reală problemă ce va conduce la timpi morți, ba chiar și la defectarea uneori iremediabil a utilajului horeca în cauză.

Deși mașinile de spălat vase și pahare sunt, în general proiectate pentru a fi cât mai simplu de manevrat, unele modele vor fi mai greu de folosit, mai ales dacă sunt poziționate într-un spațiu impropriu.

Înainte de a efectua o achiziție, încercați să vă imaginați ce ar putea să încetinească procesul de spălare automată a paharelor. 

2. Viteza de funcționare a mașinii profesionale de spălat pahare

Bucătăriile profesionale se mișcă repede. Mașina dvs. de spălat pahare trebuie să mențină ritmul, viteza. Capacitatea  de încărcare, mai ales: câte pahare se pot spăla într-o singură încărcare, care este frecvența cu care trebuie să exploatați mașina pentru a menține un flux constant de pahare curate. Cealaltă parte a ecuației este dată de durata concretă unui ciclu de spălare.

Pentru majoritatea bucătăriilor, diferența dintre un ciclu de spălare de un minut sau de două minute nu va fi sesizabilă în mod practic,  dar la cantine sau restaurante foarte mari acest criteriu s-ar putea ca să fie totuși demn de luat în seamă.

3. Mașini de spălat pahare la temperatură înaltă sau joasă?

Mașinile de spălat pahare ce funcționează la temperatură înaltă utilizează căldura pentru a le dezinfecta. Mașinile cu temperaturi joase nu pot obține apa foarte caldă, deci utilizatorii trebuie să folosească substanțe chimice pentru a se asigura că paharele sunt bine dezinfectate.

Nu există un consens clar privitor la care este cea mai bună variantă, deși mașinile de spălat vase și pahare profesionale la temperaturi ridicate sunt mai frecvente. 

Modelele cu temperatură ridicată costă mai mult și necesită mai multă energie electrică în timpul utilizării, dar paharele se usucă mai repede și nu trebuie să cumpărați în mod regulat produse chimice de igienizare. 

Modelele de mașini de spălat pahare ce utilizează apa la temperatură scăzută costă mai puțin inițial și economisesc bani la facturile de curent electric, însă trebuie să luați în considerare costul achiziționării mai multor substanțe chimice la intervale regulate.

Din punct de vedere al mediului, modelele cu temperaturi înalte sunt, în general, considerate mai bune, în ciuda consumului lor mai mare de energie, deoarece nu veți introduce substanțe chimice în sistemul de canalizare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *