Imprimantele pot sa fie de doua categorii si urmand doua criterii fundamentale. Sunt imprimante laser si imprimante cu cerneala din care utilizatorii pot alege modelul care ii ajuta cel mai mult. Potrivit specialistilor care se ocupa de reumplere cartuse Brasov, avantajele si dezavantajele fiecarui tip de imprimanta pot fi delimitate clar.

Exista si multifunctionale care folosesc laser sau cerneala care, nu sunt doar imprimante, ci functioneaza si ca scannere sau copiatoare si au toate functiile inglobate intr-un singur aparat.

Imprimantele cu cerneala sunt cunoscute de foarte multe persoane pentru ca sunt cele care printeaza imaginile la cea mai buna calitate, si le reproduc pe orice fel de suport. Imprimantele laser sunt recunoscute prin rapiditate si economie.

Raportat la pret, imprimantele laser sunt mai scumpe decat cele cu cerneala, insa raportat la calitate si la timp acest lucru este discutabil. Cartusele folosite pe imprimantele laser vor dura de 10 ori mai mult, comparativ cu cele de pe imprimantele cu cerneala clasice.

Imprimantele care folosesc laser sunt mai voluminoase, comparativ cu cele cu jet de cerneala si ele pot fi operate mai greu comparativ cu imprimantele dedicate pentru fotografii. Imprimantele laser sunt mai mari, ceea ce implica faptul ca au un loc mai mare de stocare si numarul de pagini acceptate este de 250, in timp ce o imprimanta cu cerneala poate sa sustina maxima 100 sau 150 de foi.

Imprimantele care functioneaza cu laser sunt mult mai utile in zona business, asa cum se poate observa din cauza faptului ca pot sa printeze un numar mai mare de pagini, comparativ cu o imprimanta cu jet de cerneala, pot sa stocheze mai multe pagini si au o viteza mai mare comparativ cu cele care folosesc cerneala, pentru ca cele care folosesc cerneala trebuie sa treaca de mai multe ori peste pagina pentru ca semnele sa fie corect tiparite.

Pentru documente sunt perfecte imprimantele cu laser pentru ca pot sa reproduca perfect un numar mare de caractere si fonturi, in timp ce imprimantele cu jet de cerneala sunt dedicate in mod special fotografiilor, si permit redarea detaliilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *