burghie

Alegerea unei  bormasini trebuie facuta in functie de nevoile voastre, aceasta masina ajutandu-va sa duceti la capat orice fel de proiect va propuneti. Veti vedea ca o astfel de masina este ideala pentru voi, ea oferindu-va calitatea pe care o doriti. Maisnile de gaurit pot fi alese in functie de nevoile pe care le veti avea, acestea facandu-si treaba cat mai bine.

Masinile de gaurit cu percutie sunt cunoscute pentru faptul ca au de obicei o prindere normala a burghielor. Ele au o mandina cu filet, care va ajuta sa va finalizati proiectele pe care le veti avea. Filetul unei astfel de masini se strange fie cu o cheita, fie simplu, cu o insurubare cu mana. Aceste lucruri vor fi facute in functie de cum este proiectata bormasina pe care o veti alege. Exista unele marci care ofera spre vanzare aceeasi bormasina, dar cu prinderea cu cheita, alaturi de coroana dintata, precum  si bormasini cu insurubare rapida, aceste bormasini fiind si ele o optiune spre care va puteti orienta.

In ceea ce priveste ciocanele rotopercutoare, acestea au o prindere SDS, de aceea burghiele de la bormasini nu se potrivesc la rotopercutoare. Puteti face insa ceva, astfel incat sa rezolvati aceasta situatie si anume sa cumparati o mandrina pe prindere SDS si astfel veti putea folosi rotopercutorul si pentru a gauri lemn sau metal. In cazul gaurilor in diverse materiale exista burghie elicoidale speciale si nu va fi neaparat necesar sa cumparati cateva zeci de burghie.

Daca dispuneti de un burghiu pentru beton, otel sau pentru lemn, veti constata ca si in acest fel va veti putea face treaba. Rotopercutorul are si el o multime de avantaje, de care trebuie sa tineti cont. Aceste avantaje sunt utile in cazul unor proiecte si veti vedea ca ele va vor ajuta mult. Un prim avantaj este ca burghiul se invarte mai incet, iar in acest caz nu se incalzeste la fel de tare. Percutiile acestuia sunt astfel mult mai rare, dar si mult mai puternice in acelasi timp.

In cazul rotopercutoarelor bune, nu va fi necesara prea multa forta de apasare. Rotopercutoarele sunt disponibile si la preturi mai mari. Acestea pot avea o functie de percutie fara rotire. Aceasta functie de percutie este utila pentru indepartarea tencuielii de pe pereti. Ea mai poate fi folosita si pentru indepartarea placilor de gresie, dar si a celor de faianta de pe pereti, in mod eficient.

Te-ar putea interesa si: Cutite de strung

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *