Ecologice, simplu de achiziționat, dar și de utilizat, brichetele din rumeguș au devenit în ultimii ani extrem de populare în rândul persoanelor care își doresc să beneficieze de un confort termic sporit în căminele personale. Este vorba despre materiale care sunt foarte ușor de realizat și care, în comparație cu alte tipuri de combustibili, sunt mai econome și mai interesante. Utilizatorii interesați de brichete rumeguș trebuie să fie foarte bine informați înainte de a le cumpăra, pentru a ști care sunt avantajele de care se pot bucura pe termen lung!

Brichetele din rumeguș reprezintă un combustibil care poate fi folosit cu ușurință în căminele personale pentru alimentarea centralelor termice, dar și pentru alimentarea sobelor din teracotă ori a șemineelor. Ele pot fi realizate atât din rumegușul obținut în fabricile de prelucrare a lemnului, cât și din cherestea ori din scoarță de copac.

Producătorii folosesc o tehnologie modernă de presare a materialelor prime, folosindu-se inclusiv de temperaturi foarte ridicate pentru a genera lignină, un adeziv natural, care le permite să nu apeleze la lianți chimici. Ulterior, brichetele au formă unor cărămizi, însă dimensiunile lor diferă, astfel încât să poată fi introduse atât în rezervoarele centralelor termice, cât și în seminee și sobe.

Brichetele de la https://www.tomibena.ro/ au un aspect estetic foarte plăcut. Ele sunt realizate în forme clare, de regulă cilindrice sau dreptunghiulare, ceea ce înseamnă că pot fi folosite extrem de ușor. Brichetele pot fi mânuite bine și pot fi introduse în orice tip de cazan, fară ca oamenilor să le fie teamă că s-ar putea lovi în așchii.

De ce să utilizezi brichete din rumeguș?

Printre motivele care au condus la o popularitate crescută a brichetelor din rumeguș se numără  și faptul că materialele din care sunt lucrate sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Ele conțin dioxid de carbon neutru: atunci când se aprind elimină o cantitate de dioxid de carbon neglijabilă, mai ales în comparație cu alte tipuri de carburanți.

 În același timp, brichetele sunt 100% ecologice, nu conțin lianți ori aditivi chimici și nici nu emană substanțe toxice. Acesta este motivul pentru care ard fară a produce funingine, poluanți sau cenușă, protejând totodată focarul, căminul, dar și hornul.

Pe lista motivelor pentru care oamenii preferă brichetele din rumeguș se mai numără și faptul că toate costurile de achiziție sunt net inferioare, în comparație cu prețurile pe care le-ar plăti pentru alți combustibili. Pe termen lung, utilizatorii vor putea economisi sume considerabile, iar facturile pe care le vor achita vor fi mult mai mici.

Pe lângă toate aspectele menționate anterior, brichetele din rumeguș sunt ușor de depozitat. Ele pot fi puse în saci din plastic, în locuri ferite de umezeală, astfel încât să își păstreze proprietățile cât mai bine până în momentul în care o să fie folosite.

Toți cei care au ales deja până acum să folosească brichetele s-au declarat a fi extrem de mulțumiți de rezultatele obținute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *