Cercetatorii arata ca imprimantele care functioneaza cu jet de cerneala au un cost mai mare raportat la utilizarea pe termen lung. In cazul in care volumul de printare este unul mic, atunci acesta nu afecteaza cu mult bugetul, deoarece costurile mari afecteaza utilizatorii doar in momentul in care folosesc imprimanta pe o perioada lunga de timp.

Pentru cei care printeaza cantitati mari de documente, este important sa fie gasite cartusele care au cerneala si o capacitate mare de printare, si care au un cost ceva mai ridicat.

O problema majora a imprimantelor care functioneaza cu jet de cerneala consta in faptul ca au nevoie de hartie speciala pentru a printa imagini de calitate. Cele mai multe imprimante de acest tip existente pe piata pot sa imprime poza de o calitate medie pe hartie normala.

Imprimantele care functioneaza cu jet de cerneala sunt lente si consuma mult timp.

De asemenea este foarte important faptul ca viteza de imprimare este foarte mica. In anumite situatii se poate face acest compromis, mai ales in cazul in care utilizatorii obisnuiesc sa printeze foarte multe imagini, in caz contrar insa o solutie optima este reprezentata de imprimantele laser. Sunt si furnizori care inventeaza diverse capacitati pentru imprimante, chiar daca nu exista fundamente reale, folosind expresii precum: “merge in conditii de utilizare normala”.

De asemenea un inconvenient al folosirii imprimantelor cu cerneala consta in faptul ca pot expira cartusele. Data de expirare este un cosmar real pentru consumatorii care nu folosesc imprimanta des, dar trebuie sa cumpere cartuse noi pentru ca cele vechi au expirat. Din nefericire, nimeni nu doreste sa informeze utilizatorii in ceea ce priveste faptul ca durata de viata a cartuselor poate sa se extinda sau ca pot fi aplicate unele trucuri pentru a impiedica uscarea inainte de vreme.

Tot ce trebuie este doar putina atentie si ingrijire. Sunt mai multe metode prin care se poate evita uscarea cartuselor atunci cand imprimanta nu este folosita si sta depozitata foarte mult. Pentru reumplere se poate apela la servicii ca reumplere cartuse Brasov unde se vor folosi tehnicile optime pentru reincarcarea cartuselor.

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *