Este adevărat că haina nu îl face pe om… Însă poate spune foarte multe despre personalitatea acestuia.

Fiind utilizate la ordinea zilei, bluzele de damă sunt printre articolele vestimentare care descriu cel mai bine personalitatea posesoarelor acestora. Fie că ne referim la caracterele timide sau exuberante,  conservatoare sau îndrăznețe, acestea pot fi “trădate” cu ușurință de stilurile vestimentare abordate. Dacă te-ai întrebat vre-o dată ce spun bluzele tale despre tine, atunci articolul acesta îți poate oferi răspunsul. Îți prezentăm câteva dintre cele mai des întâlnite stiluri de bluze damă, precum și tipurile de personalitate care se potrivesc cel mai bine cu acestea.

Bluze damă cu guler, pentru stilul “Fata Cuminte”

Stilul “fata cuminte” este perfect pentru persoanele care adoră bluzele damă cu guler înalt. Acestea arată cel mai bine într-o helancă sau într-un pulover “pe gât”. Adeptele stilului “fata cuminte” sunt persoane preocupate mai mult de lumea lor interioară decât de stilul vestimentar și le găsești cel mai des pe la biblioteci sau pe la diverse simpozioane. Chiar dacă sunt mai conservatoare, nu înseamnă că “fetele cuminți” nu au stil. Dimpotrivă. Acestea își completează de multe ori bluzele pe gât cu accesorii damă delicate și se evidențiază prin simplitate și bun-gust.

Bluze damă cu volane, pentru stilul “Fashionista de pe Instagram”

“Fashionista de pe Instagram” adoră selfie-urile, precum și toate hainele care o fac să iasă bine în acestea. „Fashionista de pe Instagram” este pasionată de fashion, filtre pentru poze și social media. Aceasta caută mereu să fie în pas cu moda și preferă doar hainele care sunt în tendințe. Outfit-urile „Fashionistei” sunt, de obicei, ultimele modele apărute în mall-uri, pe la cele mai trendy branduri de haine. Bluzele preferate de aceasta pot fi bluze cu volane, bluze cu buline, precum și orice alt model de bluză sau cămașă de damă care se diferențiază prin design și stil. Practic, “Fashionista de pe Instagram”, nu preferă un stil anume de bluză, ci preferă toate bluzele care o fac să arate bine în viața de zi cu zi. (Și pe Instagram, bine-înțeles).

Cămăși damă elegante, pentru stilul “Business-Woman”

Stilul business-woman este pentru femei mature, cu carieră, care adoptă un stil elegant, decent, dar mai ales profesional. Adeptele stilului “business-woman” preferă, în special, cămăși de damă, pe care le poartă cu pantaloni de stofă sau, cel mai adesea, cu fustă. Fie că sunt angajate într-o firmă sau au propria lor afacere, femeile care adoptă stilul business încearcă să-și creeze în ochii angajatorilor și/sau partenerilor imaginea unei persoane îngrijite, serioase și de încredere.

Bluze damă albe, pentru stilul “Hot Mama”

Stilul “hot mama” este pentru femeile care, chiar dacă au devenit mămici, știu în continuare cum să se facă frumoase, plăcute și atrăgătoare. Chiar dacă sunt mai tot timpul pe fugă și nu au cum să aloce prea mult timp aranjatului, imaginea acestora este întotdeauna una desprinsă, parcă, din reclamele pentru detergent. Adeptele stilului “hot mama” apar adesea în bluze simple, nu foarte decoltate, în tonuri neutre sau chiar bluze damă albe pe care le pot asorta cu ușurință cu orice pereche de blugi. Chiar dacă nu au foarte mult timp pentru ele, mămicile sunt adorabile și atrăgătoare, în același timp, prin stilul lor discret și îngrijit.

Bluze damă elegante, pentru stilul “Diva”

Adeptele stilului “Diva” sunt femeile care își doresc să fie admirate pentru rafinamentul și eleganța lor deosebită. “Divele” sunt o versiune mai matură și mai “rasată” a Fashionistelor de pe Instagram, întru-cât acestea nu merg la shopping (doar) la mall, ci preferă să-și achiziționeze articolele vestimentare de la diverse case de modă ale designerilor celebri. Bluzele preferate de acestea sunt în principal bluze elegante, însă nonconformiste și avangardiste, precum bluză cu mâneci transparente din voal sau bluze stil bustieră cu paiete argintii.

Bluze damă simple, pentru stilul “Fata Normală”

“Fata normală” este fata pe care o vedem în fiecare zi pe stradă. Chiar dacă stilul vestimentar al acesteia nu se evidențiază (aparent) cu nimic deosebit, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Fiind oarecum înrudit cu stilul “fetei cuminți”, stilul “fetei normale” este adoptat de persoanele care pledează mai mult pentru frumusețea interioară, în detrimentul celei exterioare. Adeptele stilului “fata normală” sunt femei care se simt foarte bine cu persoana lor exact așa cum este, și nu încearcă să iasă în evidență prin vestimentație, ci mai mult prin calitățile lor interioare. Acestora le plac hainele comode și ușor de îmbrăcat și preferă, în general, bluzele în culori și croieli simple. Chiar dacă le place să se îmbrace în 5 minute, adeptele stilului “fata normală” sunt atrăgătoare prin aerul “this is the real me” pe care îl afișează, precum și prin stilul “effortlessly beautiful”.

Tricouri damă cu imprimeuri, pentru stilul “Miss Sporty”                

Iubitoarele stilului “miss sporty”, adoptă cel mai fresh și mai tineresc look. Acestora le place să se distreze și să trăiască viața din plin și iubesc activitățile în aer liber, precum și ieșirile cu prietenii. Adeptele stilului “miss sporty” au mereu un aer super relaxat și preferă un stil vestimentar casual, inspirat de moda sport. Acestora le stă cel mai bine în tricouri damă cu imprimeuri colorate și mesaje haioase, care se potrivesc de minune cu personalitatea lor optimistă.

Bluze și Topuri damă mulate, pentru stilul “I’m sexy and I know it”

Acest stil este abordat de fetele super încrezătoare în imaginea lor, cărora nu le este teamă să își etaleze (într-un mod cât mai evident) calitățile fizice . Fetele care adoptă un stil “I’m sexy and I know it” preferă bluze sau topuri damă mulate și din materiale cât mai îndrăznețe, precum topuri din piele. Acestea au o personalitate foarte senzuală și încrezătoare, remarcându-se prin stilul “periculos” de atrăgător.

Bluzele trebuie alese cu grijă, deoarece acestea pot arăta foarte multe lucruri despre tine și despre personalitatea ta. Indiferent de stilul tău vestimentar, este important să alegi doar acele haine care te reprezintă și care te fac să te simți și să arăți bine. Sperăm că ți-au plăcut stilurile prezentate mai sus și că ai reușit să-l găsești și pe la tău printre acestea. Așadar, ție ce tip de bluză ți se potrivește?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *