Veranda poate fi un loc minunat pentru relaxare, în timpul verii, însă, ar trebui să știi că ai putea să te bucuri de aceasta chiar și în timpul sezonului rece, dacă amenajezi spațiul într-un mod eficient. Pentru acesta, te poți inspira din reviste sau poți citi mai jos câteva idei despre cum îți poți amenaja veranda care să te bucuri de ea, în orice sezon.

Acoperă suprafața traficabilă cu gresie

Înainte de a demara orice pas spre schimbarea verandei tale, acoperă suprafața pardoselii cu gresie, pentru a obține un spațiu primitor, ușor de curățat și întreținut. Dacă tu nu știi exact ce să alegi, ține cont de recomandarea specialiștilor și montează gresie pentru exterior, care este mult mai rezistentă. Poți găsi numeroase modele de gresie pentru exterior pe site-ul Mathaus, astfel încât, vei avea posibilitatea să alegi ceea ce ți se potrivește, în funcție de cum îți imaginezi tu veranda ta.

Închide suprafața verandei, pe timp de iarnă

Există destul de multe opțiuni pentru a închide verandele în timpul sezonului rece. Una dintre cele mai folosite soluții este cea cu geamuri detașabile. Practic, veranda va fi împrejmuită de profile, pe care vei putea monta suprafețele vitrate. Acestea vor culisa, așa că le vei putea strânge cu ușurință pe parcursul verii, dacă ți se pare că este prea cald. Iarna, însă, acest sistem va păstra căldura în interior și te va lăsa să te bucuri de un spațiu primitor, deosebit de frumos și de elegant. 

Mobilează cu gust

Da, o dată ce închizi veranda în timpul iernii, ea devine complet protejată, așa că te poți gândi la amenajarea ei. Alege un mobilier de exterior sau normal, care să reflecte puțin din personalitatea ta și din gusturile tale, iar, mai apoi, decorează în funcție de propriile preferințe.  La nevoie, te poți gândi chiar la instalarea unor șine pe care să pui draperii, astfel încât să îți poți proteja intimitatea. Ai putea pune un covor drăguț, o floare sau chiar câteva globulețe luminoase pe o ghirlandă, astfel încât să îți creezi un spațiu intim și special. 

Un lucru foarte important este acela că poți crea pe veranda ta un adevărat colț magic. Poți instala o măsuță de cafea, la care să stai dimineața să îți aduni gândurile, sau poți pune un șezlong de care să te poți bucura pe deplin în timpul verii.

Orice variantă ai alege, este important să te simți în siguranță și să te bucuri de confort, deoarece verandele au, în general, un efect benefic la nivel de relaxare. Poți privi răsăritul sau apusul, poți citi o carte pe verandă sau te poți bucura de un binemeritat somn, la orele amiezii.

Decorează cu multe flori

În general, verandele sunt spații adiacente locuinței și, făcând parte integrantă din acestea, trebuie să păstreze ceva din specificul casei. Totuși, pentru că duc spre exterior, ar trebui să împrumute și ceva din acest mediu. De aceea, poți întâlni, undeva la mijloc, mediul exterior cu structura casei, folosind pentru decorare ghivece pline cu flori colorate, astfel încât veranda ta să semene cu un colț de Rai.  

Iluminează potrivit

Nu uita să folosești pentru iluminare un sistem cu lumină caldă,  care îți va crea o senzație de confort, va fi liniștitoare și mai ușor de tolerat, la nivel vizual. În plus, lumina caldă este preferată de aproape oricine, pentru că oferă senzația unui loc cald și primitor, chiar dacă e doar o verandă. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *