De ce proprietarii ignora aceasta metoda eficienta de dresaj?!

Circula multe mituri despre zgarda de dresaj pentru caini. Se zice ca aceste impulsuri electrice sunt dureroase, iar zgarda electrica de dresaj pentru caini ar fi o metoda cruda si antiumana. Sa elucidam aceste nuante.

Pentru inceput, ar trebui sa mentionam ca exista o multime de metode pentru a dresa un caine, chiar unul de dimensiuni mari. Metoda cea mai eficienta, dar cea mai ignorata de proprietari este colierul electonic, supranumit si zgarda de dresaj electrica. Cea mai importanta proprietate a acestui colier este libertatea proprietarului de a manipula comportamentul cainelui prin livrarea unor impulsuri electrice foarte mici. Ele nu provoaca dureri sau disconforturi semnificative atunci cand sunt utilizate corespunzator.

Iata care sunt miturile ce circula despre zgarda de dresaj pentru caini:

  1. Zgarda de dresaj electronica este o metoda cruda

Acesta este cel mai popular mit ce circula despre gulerul electric. Istoria este una veche, inca din 1960, cand cainilor de vanatoare li se antrena rezistenta prin socul electric puternic. Din fericire, vremurile s-au schimbat, iar zgarzile electrice pentru caini sunt mult mai lejere si impulsurile electrice mai blande. Mai mult, astazi exista coliere moderne, de exemplu, zgarzi vibratoare pentru caini, care sunt dispozitive multifunctionale, ce pot emite si tonuri auditive, vibreaza cand sunt declansate. Acesti stimuli sunt foarte eficienti pentru antrenament si dresaj.

  1. Zgarda de dresaj electronica este o pedeapsa pentru caine

Un alt mit sau, poate chiar o convingere personala, este ca unele zgarzi electrice pentru caini sunt o modalitate de pedeapsa crunta. Trebuie de mentionat ca aceasta nu este o pedeapsa, ci o metoda de dresaj pozitiva. Sa explicam ce inseamna asta. Oricum, un caine are nevoie de dresaj pentru a invata anumite comportamente. Daca o faci manual iti ia foarte mult timp, efort si energie. Numai o zgarda de dresaj electronica poate educa un caine intr-un mod maleabil. Este o pedeapsa pozitiva, deoarece ii corecteaza comportamentul instantaneu.

  1. O zgarda de dresaj electronica nu poate antrena un caine

Poate fi o un mit sau mai putin, unicul lucru care face diferenta este ca trebuie sa optezi pentru o zgarda cu multe functii, care poseda un dispozitiv pentru iluminare, impuls electrostatic, vibratie, sunet si chiar localizarea receptorului in conditii de intuneric. Zgarda electrica de drenaj BENTECH este cu adevarat eficienta si poate face minuni cu cainele tau. Sunt unele modele – de exemplu, BENTECH E613, cu opt moduri de control al vibratiilor si impulsurilor electrostatice si trei moduri de ton sonor. Este cu adevarat eficient sa utilizezi o zgarda conceputa inteligent, dotata cu multe functii – atunci poti avea un rezultat de la antrenamentele cu cainele tau indragit.

  1. Zgarda de dresaj electronica este greu de utilizat

Dezbatem si ultimul mit legat de zgarzile electrice pentru caini. Datorita multitudinii de functii disponibile, multi cred ca ele se manevreaza greu, ceea ce este total gresit. Zgarda de dresaj este o mare binecuvantare pentru stapanul unui caine, este usor de manevrat, este convenabila si foarte confortabila. O zgarda profesionista este rezistenta la apa si chiar in ploaie sau zapada. Aceasta este compatibila cu orice tip de caine. Este o minunatie functionala si eficienta pentru fiecare stapan fericit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *