Un job plictisitor și monoton te face mai vulnerabil la stări depresive, îți diminuează stima de sine, îți afectează puterea de concentrare și, conform rezultatelor unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea de Stat din Florida (2016), poate fi asociat cu o scădere a funcțiilor cognitive. 

Oamenii au nevoie de ocupații care să îi stimuleze și care să îi ajute să se dezvolte permanent, altfel, atitudinea continuă de blazare cauzată de un job nesatisfăcător și repetitiv va deveni o trăsătură a personalității lor. Chiar dacă nu sună deloc bine, asta e realitatea. Un serviciu „confortabil” te poate mulțumi pe moment, dar în timp va deveni o sursă constantă de nemulțumire. În schimb, un job care te obligă să ieși din zona de confort, sa gestionezi situații noi și să găsești soluții îți stimulează creierul, contribuie la formarea mai multor legături neuronale și îți îmbunătățește dispoziția. 

Dar care ar fi acest joburi care te motivează și chiar te provoacă să-ți depășești limitele, ca să te transformi în cea mai bună versiune a ta? Ți le dezvăluim în rândurile de mai jos. 

Organizator de evenimente

Dacă ai organizat vreodată petrecere a burlăcițelor pentru prietenele tale sau o reuniune cu foștii colegi la un restaurant, atunci știi cât de solicitante pot fi astfel de inițiative. De ce ai alege să faci o carieră organizând evenimente? 

Pentru că vei cunoaște în fiecare zi oameni noi, pentru că va trebui să rezolvi cel puțin zece situații fără ieșire zilnic (asta da stimulare a creierului!), pentru că vei contribui la crearea unor momente frumoase și memorabile pentru o mulțime de oameni și, nu în ultimul rând, pentru că pe măsură ce vei căpăta mai multă experiență, vei începe să câștigi din ce în ce mai mulți bani. 

Model de videochat

Timiditatea nu este singura limită pe care va trebui să ți-o depășești atunci când începi o carieră în videochat: va trebui să înveți să fii puțin actriță, puțin psihoterapeută, puțin artistă și o foarte, foarte bună organizatoare, mai ales dacă preferi să lucrezi de acasă. 

În cazul în care ai nevoie de un program mai riguros și de un cadru profesional complet unde știi că poți găsi întotdeauna ajutor la nevoie, caută studiouri legale care fac angajări la videochat, mergi la mai multe interviuri și alege-l pe cel care ți se pare cel mai potrivit pentru tine. 

În câteva luni poți avea încasări de mii de euro, vei deveni mai încrezătoare în forțele tale, îți vei îmbunătăți limba engleză și abilitățile de comunicare. Nu toate femeile pot face videochat, fie că este vorba despre videochat nonadult sau adult – doar cele cu adevărat hotărâte să-și atingă scopurile, pasionate de autodezvoltare, care știu să-și păstreze o atitudine optimistă indiferent de situație. 

Designer

Designer de ce? De ce vrei tu, cu condiția să te pricepi la ce faci. Poți fi designer grafic, designer web, designer de modă, designer de interioare… Să fii designer înseamnă să creezi în fiecare zi ceva nou și original, să întâmpini cerințele clienților cu produse de calitate și să nu obosești niciodată. 

Este o meserie frumoasă și foarte solicitantă, care îți turează la maximum motorul imaginației, dar rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare, atât sufletește, cât și pe plan financiar. Poate că cea mai mare provocare a acestei meserii este să găsești calea de mijloc între a-ți apăra creațiile și a înțelege care este direcția dorită de clienții tăi. 

Poate te întrebi de ce am lăsat deoparte meseriile tradiționale care te provoacă să-ți depășești mereu limitele, precum cele de medic, pompier, pilot de avion. Ei bine, pentru că am vrut să-ți arătăm care sunt direcțiile profesionale noi, bine plătite și mai distractive decât știm noi că sunt joburile în general, care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare. Dacă îți plac provocările și vrei o carieră care să te stimuleze și să-ți aducă satisfacție, te poți inspira și din sugestiile de mai sus. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *