Maramureș reprezintă una dintre cele mai frumoase zone din România, pe care fiecare turist român ar trebui să o parcurgă cel puțin o dată în viață, indiferent de cât de departe se află de ea. Atracțiile turistice sunt numeroase, iar cea mai cunoscută dintre ele este Cimitirul Vesel de la Săpânța, un cimitir pictat în întregime în culori vii și modele tradiționale, care nu îți inspiră teama clasică dată de un cimitir obișnuit. În plus, majoritatea mesajelor de pe morminte sunt vesele, amuzante și care vor smulge chicote de râs vizitatorilor.

Pe lângă această atracție centrală, turiștii pot vizita și Valea Vaserului printr-o plimba cu Mocănița – priveliștea este splendidă, însă trebuie să vă aflați la locul plecării înainte de ora 9 dimineața. Ca obiective turistice naturale, puteți trece pe la Cascada Cailor sau puteți merge cu mașina până la Dealul din Cavnic-Budești, unde legenda spune că mașinile urcă singure la deal. Nu este de ratat nici Muzeul Satului Maramureșean, similar cu Muzeul Țăranului Român din București, dar care prezintă o altă cultură și un alt stil popular, specific zonei din care provine. În cazul în care sunteți interesați de mănăstiri, puteți trece pe la Mănăstirea Peri din Săpânța, Biserica din lemn de leud Deal sau Mănăstirea Bârsana.

Maramureș este una dintre cele mai frumoase zone turistice din România. Pentru a afla și mai multe informații despre obiectivele turistice, nitățile de cazare și restaurantele din zonă, puteți accesa cu încredere site-ul euiubescmaramures.ro. De asemenea, dacă sunteți împătimiți ai distracției,veți găsi și astfel de informații, alături de posibilele evenimente organizate în zona respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *