Chiar dacă Toyota a lansat primul autoturism hibrid în 1997, pe piața din Europa și-a făcut loc câțiva ani mai târziu. A durat și mai mulți ani ca modelele Toyota Prius să apară pe drumurile din România. Toyota Prius 2 este considerată ca fiind una dintre cele mai fiabile mașini ale momentului. Problemele tehnice specifice raportate sunt destul de puține, semn că Prius se încadrează în categoria mașinilor fiabile realizate de Toyota.

Iată care sunt cele mai întâlnite probleme semnalate de posesorii mașinilor Toyota Prius, specifice mașinii hibrid.

1. Probleme la motorul termic

Au fost semnalate cazuri în care motorul termic s-a oprit. Această defecțiune este cauzată de soft-ul motorului, însă se remediază rapid și fără dificultăți într-un service autorizat.  

2. Probleme la cablurile de încărcare ce cresc riscul de incendiu

La jumătatea anului 2018 Toyota a rechemat în service peste un milion de mașini cu motoare hibride din Europa, America de Nord, Japonia și Australia. Potrivit declarațiilor, s-ar fi depistat probleme la unitatea de control electric ce gestionează alimentarea cu energie electrică. Totodată, au mai fost descoperite și probleme legate de izolarea punctelor de conectare.

3. Șuruburile culisante ale etrierelor spate ruginesc mai repede

Acest lucru este specific mașinilor hibride, din cauza faptului că sistemul de frânare este solicitat mult mai puțin, cu atât mai mult cu cât majoritatea drumurilor se fac în mediul urban. În acest caz, frânarea este făcută de motorul electric. Acest tip de frânare se mai numește și frânare regenerativă, ceea ce înseamnă că motorul electric se transformă în generator de curent pentru încărcarea bateriei, în fazele de frânare.

Ce verificări se fac în cazul în care dețin o Toyota Prius?

Fiind o mașină hibridă, aceasta necesită o verificare mai aparte față de restul mașinilor. În cazul acesteia sunt necesare două verificări:

  1. Verificarea mecanică – în care mașina este urcată pe rampă – și care presupune verificările uzuale.
  2. Verificare dedicată sistemului hibrid. Toyota Prius este plină de senzori, iar cu ajutorul verificării speciale care se face cu un tester anume, se identifică exact dacă sunt probleme și unde anume sunt depistate. Aceasta verificare te salvează atât din punct de vedere al timpului, dar și din cel al costurilor.

Putem considera tehnologia de mașină hibrid ca fiind una relativ nouă pe piața auto din România. Foarte puțini mecanici sunt cu adevărat instruiți să lucreze pe astfel de mașini, de aceea este indicat ca verificările să fie făcute în service-uri specializate, care cunosc mașinile din marca Toyota. Pe revizieonline.ro poți afla exact cât de costă o revizie pentru automobilele Toyota, de exemplu, în funcție de modelul mașinii, de motorizare dar și de consumabilele pe care trebuie să le schimbi, cum ar fi uleiul sau filtrele.

Prius, din ce în ce mai în vogă

Pe an ce trece, autoturismele hibride cresc din ce în ce mai mult în popularitate iar Toyota Prius poate fi considerată preferata oamenilor care aleg să-și cumpere o mașină hibrid. Deși prețul de achiziție al unei mașini noi este considerat în continuare ridicat, pe piața auto second-hand prețurile sunt extrem de accesibile.  

  • Grija pentru mediu pe care o manifestă din ce în ce mai mulți oameni face ca Prius și mașinile hibride în general să urce tot mai sus pe lista mașinilor preferate.
  • Nu se încarcă la priză. Contrar percepției greșite, Prius nu depinde de o priză pentru a funcționa. Prius se încarcă în timpul frânării sau cu ajutorul motorului pe benzină.
  • Performanțe atât în mediul urban cât și la drum lung.
  • Interior plăcut din materiale de bună calitate.
  • Comenzi la îndemână situate pe volan.

În concluzie, Toyota Prius a semnalat de-a lungul anilor anumite probleme tehnice specifice, însă toate au fost rezolvate prin chemări gratuite în service-uri autorizate. Ca urmare, aceasta rămâne să cucerească domeniul auto prin fiabilitate, performanță și siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *