Champion Motorsport și-a construit reputația pe victorii impresionante în cursele auto. Aceeași tehnologie câștigătoare este acum disponibilă într-o linie de produse de performanță aftermarket pentru mașinile Porsche, inclusiv conducte de admisie turbo pentru Porsche 997 sau Porsche 911. 

Deși producția tradițională i-ar fi forțat să sacrifice fie fluxul de aer, fie estetica, Champion a descoperit ca nu trebuie să sacrifice nimic dacă utilizează matrițe solubile imprimate 3D. Imprimantele 3D Stratasys au făcut posibil acest lucru.

Pentru a optimiza performanța, Champion realizează conducta de admisie din fibră de carbon, un material puternic, subțire și ușor. 

Aceste calități permit creșterea dimensiunilor interioare ale conductei, menținând în același timp dimensiunea exterioară stabilită de specificațiile din fabrică. Mai mult spațiu interior permite un flux de aer mai bun, care, în combinație cu greutatea mai mică, îmbunătățește performanța generală a motorului.

Provocarea de a fi singur

Problema era că metodele convenționale de prelucrare nu puteau produce un canal care să fie perfect neted atât pe suprafața interioară, cât și pe cea exterioară. O conductă turnată în două părți ar trebui să fie lipită, ceea ce ar face-o mai slabă decât o conductă dintr-o singură piesă. 

Singura modalitate de a o mula într-o singură bucată a fost folosirea unei matrițe care putea fi îndepărtată din interiorul tubului. Cu toate acestea, ar fi  compromis finisajul suprafeței și nu a putut oferi consistența căutată de Champion.

Chris Lyew, inginer mecanic principal, Champion Motorsport, a explicat dilema cu care s-a confruntat compania: „Performanța vehiculului depinde de o suprafață internă netedă, în timp ce clientul se așteaptă la o suprafață exterioară frumoasă”.

O soluție briliantă

Champion Motorsport a găsit soluția în sistemul de producție 3D Fortus pe care îl folosise în procesul de proiectare. Imprimanta 3D Stratasys, bazată pe FDM, a ajutat compania în crearea prototipurilor funcționale pentru proiectele sale. Acum a preluat și provocarea de a modela fibra de carbon producând piese solubile FDM.

În altă ordine de idei, Champion explică modul în care Fortus are un design CAD tridimensional și apoi printează 3D o matriță pe baza acestuia. Matrița poate fi „înfășurată în totalitate în carbon, eliminând necesitatea oricărei lipiri în partea finită”. 

Se aplică o soluție pentru îndepărtarea matriței și lăsarea în urmă a unei conducte perfect netedă. Construcția dintr-o singură bucată oferă o calitate constantă pentru conductele de admisie turbo de înaltă performanță. Imprimarea 3D oferă ceea ce Lyew numește „rețeta magică” pentru această producție de bază solubilă.

De fapt, miezurile solubile FDM au deschis noi posibilități de proiectare pentru Champion. Louis Malone, director tehnic, Champion Motorsport „La sfârșitul zilei, tehnologiile FDM – ne economisesc timp; ne economisesc bani. ” Este o victorie peste tot.

Tehnologia printării 3D este benefică pentru multe afaceri. Dacă ești interesat sau vrei mai multe detalii vizitează NuTechnologies.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *