Atunci cand varsati apa sau alte lichide pe laptop veti intra in panica si de cele mai multe ori chiar aveti motive. Sunt si solutii care va pot ajuta sa salvati dispozitivul in cazul unor astfel de accidente. Daca urmati pasii pe care vi-i propunem mai jos, daunele ar putea fi reduse la minimum.

Va explicam solutiile posibile pentru a repara un laptop pe care lichidul s-a varsat. Cu multe laptopuri care costa mai mult de 1.000 de euro, nu este surprinzator faptul ca majoritatea utilizatorilor se tem sa verse ceva pe laptop si vor sa faca dispozitivul sa functioneze cat mai mult.

Cu toate acestea, uneori se intampla lucruri imprevizibile, cum ar fi scurgerea lichidului peste laptopul nostru pretios, mai ales daca aveti de obicei apa sau cafea pe birou in timp ce lucrati sau studiati.

Daca apa, cafeaua sau orice alt lichid a ajuns la dispozitiv, este important sa nu intrati in panica. Daca urmati acesti pasi, este probabil ca orice deteriorare potentiala sa fie minimizata si sa aveti sanse maxime ca laptopul sa ramana complet functional.

De cele mai multe ori apa intra in laptop prin tastaturi si tot tastaturile sunt cele mai afectate de umiditate. Daca doar tastatura se strica, aveti noroc pentru ca exista pe piata foarte multe modele de tastaturi laptop pentru a schimba vechea tastatura.

Opriti laptopul

Daca s-a varsat apa pe laptop si a ajuns in interior, cel mai rau lucru pe care il puteti face este sa persistati in incercarea de a utiliza computerul. Chiar daca inca pare sa functioneze normal, exista un risc foarte real de scurt circuit sau de daune pe termen lung. Deci daca tocmai ai exclamat am varsat apa pe laptop, poti incepe prin a-l stinge astfel incat sa nu se produca scurt circuit in interior si sa fie afectate componentele.

  • Pentru mai mult de cateva picaturi de apa, este important sa opriti imediat dispozitivul. Acest lucru se poate face deschizand meniul Start (Windows)/dand click pe pictograma Apple (Mac) sau pur si simplu tinand apasat butonul de alimentare pana cand ecranul este oprit.

Scoateti cablul de alimentare si accesoriile

Daca incarcati dispozitivul atunci cand a avut loc dezastrul, asigurati-va ca il deconectati inainte de a continua.

Aveti un mouse, un adaptor USB sau orice alt accesoriu conectat? De asemenea, va trebui sa le eliminati. Este deja destul de ingrijorator faptul ca laptopul poate fi deteriorat, nu veti dori sa inlocuiti si toate accesoriile!

Curatati orice exces de lichid din exterior

Urmatorul pas ar trebui sa fie incercarea de a elimina cat mai mult exces de lichid de pe laptop. Curatati toata apa de pe suprafata dispozitivului si apoi puneti-l cu susul in jos.

Este mai bine sa folositi o carpa sau un prosop fara scame pentru acest lucru. Evitati tentatia de a utiliza un uscator de par sau alt aparat care emana aer cald. Desi un astfel de aparat poate ajuta la uscarea excesului de umiditate, este mult mai probabil sa provoace daune pe termen lung, deoarece pot genera coroziune pe piesele metalice ale laptopului.

Mergeti in service

Cu pasii de mai sus, ati facut tot ce ati putut pentru a preveni daune suplimentare pe termen scurt.

Merita vazut in acest moment daca dispozitivul va porni, deci reconectati sursa de alimentare si vedeti daca laptopul se aprinde. In orice caz, este probabil cel mai bine sa il verificati cu ajutorul unui profesionist pentru a va asigura ca dispozitivul va fi sigur de utilizat pe termen lung.

Daca aveti in continuare o garantie valabila, acesta este momentul perfect pentru a profita de reparatii gratuite. In mod normal, daune accidentale nu sunt acoperite de garantie, dar merita sa incercati.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *