Sursa: flickr

iPhone X reprezintă a unsprezecea generație de telefoane Apple și a fost anunțat în septembrie 2017, împreună cu iPhone 8 și iPhone 8 Plus. Era disponibil pentru precomandă pe 27 octombrie și a apărut în magazine pe 3 noiembrie.

Tipuri de iPhone X

Acestui model i-au urmat, la aproximativ un an distanță, XS și XS Max (disponibile din septembrie 2018) și XR (octombrie 2018). Cele enumerate mai devreme nu prezintă diferențe foarte mari, nici între ele, nici față de modelul original, la nivel de configurație sau aspect. 

Singura diferență majoră ar fi că acestea din urmă s-au lansat direct pe platforma iOS 12, pe când prima pe iOS 11.1.1; toate sunt, însă, cu posibilitatea de upgrade la 13.3.

Prețuri pentru iPhone X

Cel mai puțin solicitant iPhone X ca preț, conform site-ului compari.ro, este undeva la 3500 de lei, și anume varianta de 64 de GB. Conform aceluiași site telefonul vine la un preț de 4000 de lei pentru varianta de 256 de GB.

Urmașii lui menționați mai sus îi poți găsi și pe alte site-uri de tech.

Specificații iPhone X

Pentru cei care vor să achiziționeze un iPhone X și sunt curioși dacă specificațiile sunt încă mulțumitoare, dat fiind faptul că este un telefon lansat în 2017, vom prezenta în continuare aspectele cele mai interesante, din punctul nostru de vedere.

În primul rând cred că ar trebui să menționăm mărimea display-ului, care este de 5.8 inch. Acesta este un Super Retina OLED capacitive touchscreen de 16 milioane de culori.

Sistemul de operare default al dispozitivului este iOS 11.1.1, dar el nemaifiind disponibil spre vânzare nou în multe dintre magazine/site-uri, posibil îl veți găsi cu iOS 13.3, acesta fiind ultimul soft disponibil pentru iPhone-uri de la Apple.

Nu are slot pentru card de memorie, după cum ne-a obișnuit seria iPhone, însă vine în variantele de 64 și 256 de GB spațiu de stocare, ambele cu 3 GB RAM.

Pentru cei interesați de fotografii, iPhone X are ca specificații următoarele: cameră frontală de 12 MP, dublă (aceasta permite o calitate video de 2160 pixeli, cu variantele de 24,30 sau 60 de frames per second, sau de 1080 pixeli, cu variantele de 30,60,120 sau 240 frames per second), iar camera de selfie are 7MP.

Acesta nu are jack pentru căști, cum se întâmplă de la iPhone 7 încoace, având astfel nevoie de căști cu Bluetooth pentru acest dispozitiv.

Bateria de 2716 mAh a dispozitivului Apple permite undeva la 21 de ore de vorbit (3G) și 60 de ore de ascultat muzică.  Nu este extraordinar, dar vestea bună este că, cu ajutorul încărcătorului original, acesta se va încărca la 50% în 30 de minute!

Rămâne mai departe să decideți voi dacă aceste caracteristici sunt ce vă trebuie din partea unui dispozitiv telefonic.

Pentru mai multe detalii despre specificațiile lui iPhone X puteți intra aici: https://www.gsmarena.com/apple_iphone_x-8858.php

Cum închid iPhone X?

Pentru a-ți putea închide dispozitivul iPhone X, există două opțiuni.

În primul rând, varianta cea mai ușoară este de a acționa butonul de pe partea stângă de sus a telefonului. După ce apare mesajul „slide to power off”, se acționează după această recomandare.

A doua variantă ar fi de a închide telefonul din setările telefonului. Din fereastra principală a meniului de setări selectăm opțiunea „general”, după care scrollăm în jos până la capăt. Acolo ar trebui să apară opțiunea „Shut Down”. După care va apărea din nou „slide to power off”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *