invata online

Pe internet exista o varietate de platforme de learning, multe dintre acestea fiind dezvoltate de companii, in timp ce altele sunt realizate de catre universitati de prestigiu din lume.

Pana la urma, viitorul educatiei este online si datorita industriei care se afla in crestere rapida avem nevoie de tot mai multe tutoriale, cursuri si informatii care sa ne ajute sa ne adaptam cat mai usor si sa tinem pasul cu schimbarea

Poate cea mai populara platforma de invatare este Coursera, asta datorita banilor investiti in publicitate in tara noastra in urma cu cativa ani cand vedeai adesea reclame pentru acest site.

Cu toate astea, exista multe alte site-uri pe care le vom prezenta pe scurt in articolul de fata.

Udacity – are cursuri in data science, iOS, Android, web developement, software engineering, deci cam tot ce tine de calculatoare si tehnologie, una dintre zonele care se dezvolta foarte rapid in timpurile noastre.

Lynda – este o platforma care ofara cursuri gratuite timp de 30 de zile dezvoltata de LinkedIn. Unele dintre cele mai interesante cursuri de pe aceasta paltforma sunt cele legate de fotografie si videomaking.

Udemy – aceasta platforma are mii de cursuri pe diferite domenii si in diferite limbi. Unele dintre acestea gratuite, dar exista si variante platite cu preturi cuprinse intre 9 si 500 de dolari. Cu toate astea, pentru a fi cat mai accesibila, platforma ofera discounturi mari destul de des asa ca este de ajuns sa iti faci cont si sa urmaresti reducerile pentru cursurile pe care le doresti.

edX – ofera cursuri de la marile institutii de educatie din lume printre care se afla MIT, Berkley si Harvard. De asemenea ofera si certificate recunoscute pentru cursurile absolvite.

Alison – este cea mai bina varianta de platforma complet gratuita, iar singura parte proasta este ca nu sunt acreditate cursurile. Cu toate astea, daca doresti sa te dezvolti, Alison este alegerea perfecta.

Codeacademy – daca iti doresti sa inveti programare ai nimerit in locul potrivit, aici vei gasi lectii de CSS, Ruby, Java, HTML, dar si Rails, SQL si JavaScript.

In concluzie, indiferent de varsta sau pregatirea pe care o ai, trebuie sa iei in considerare si faptul ca exista foarte multe resurse online prin intemediul carora te poti dezvolta si poti obtine certificate care te vor ajuta la angajare. Cu toate astea, multe dintre aceste platforme pot fi conditionate de cunoasterea limbii engleze, deci ar cam trebui sa iei un curs de engleza inainte de a  face alte cursuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *