filtre industriale de apa

Daca inca nu sunteti pe deplin convins ca aveti nevoie de filtre industriale de apa, va vom prezenta in cele ce urmeaza modul in care acestea functioneaza si cateva motive principale pentru care nu trebuie sa mai amanati decizia de a achizitiona unul.

Filtrele de apa sunt folosite de foarte mult timp ca metoda de purificare, procesul de filtrare evoluand foarte mult de-a lungul timpului. Filtrarea apei reprezinta metoda prin care se indeparteaza toate impuritatile din apa.

Cum functioneaza filtrele de apa?

Filtrul de apa are la baza un filtru prin care va trece apa. Acest filtru blocheaza trecerea impuritatilor prin absortia chimica, obstructia fizica sau o combinatie a acestor 2 procese.

In ceea ce priveste materialele de constructie a filtrelor de apa, acestea difera destul de mult. Cele mai eficiente insa sunt formate din carbon sau o combinatie de carbon cu alte elemente.

Tehnologia moderna a luat o amploare foarte mare si in privinta filtrarii apei. Astfel, filtrele de apa pot sa indeparteze din ce in ce mai multe redizuuri si impuritati prin absortie sau procese chimice.

In cazul procesului de absortie, impuritatile sunt determinate sa isi desfaca legatura cu moleculele de apa si sa se lipeasca chimic de filtru de apa. In general, apa trece prin mai multe filtre, pentru a avea siguranta ca au fost indepartate cat mai multe reziduuri si impuritati.

Filtrele de apa nu sunt limitate de marimea sau tipul impuritatilor pe care le pot indeparta, spre deosebire de alte metode de purificare a apei. In acest fel, filtrele de apa pot elimina o cantitate mult mai mare de impuritati fata de orice alta metoda de curatare a apei. Pe langa acest aspect, datorita procesului de absortie chimica, filtrele de apa au capacitatea de a mentine in mod selectiv urme de minerale care se gasesc in apa.

Sterilizatoare industriale

In ceea ce priveste zona industriala, sterilizarea apei este utilizata pentru o gama foarte variata de aplicatii, precum: spitale, ansambluri de locuinte, hoteluri, laboratoare, industria farmaceutica, etc. Prin sterilizarea apei se elimina intr-o proportie de 99% bacteriile si virusii din apa potabila.

De ce avem nevoie de apa filtrata si sterilizata?

Desi apa de la robinet este potabila, microbiologic pura, in momentul in care pleaca din statia publica de tratare, pana in momentul in care ajunge la diverse destinatii,  calitatea acesteia se deterioreaza din cauza conductelor vechi. Se poate observa deseori o culoare usor maronie a apei sau se poate sesiza un gust si un miros ciudat, din cauza substantelor folosite in tratare. Aceste neplaceri pot fi evitate foarte usor, folosind un sistem complet de filtrare.

Cum alegi filtrul industrial potrivit?

Inainte sa achizitionati  filtre industriale de apa, este foarte important  sa cunoasteti bine tipul de apa pe care il aveti. Pentru a putea afla cu exactitate ce fel de substante exista in apa, va recomandam sa faceti o analiza la un laborator specializat.  Laboratorul o sa va furnizeze un raport complet despre substantele, virusii si bacteriile care se gasesc in apa testata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *