Serviciu de hosting - cum alegi hosting dupa tipul de site

Când vine vorba de alegerea unui serviciu de hosting, primul lucru care oricine trebuie sa îl stabilească este ce tip de afacere are și de unde vin clienții. În cazul unui magazin online necesitățile sunt diferite față de un blog, spre exemplu. De asemenea contează despre ce tip de produs e vorba și dacă are sau nu o gamă variată. Există site-uri pentru care e suficient un hosting ieftin, dar sunt și cazuri unde investițiile sunt cât se poate de bine argumentate.

Hosting pentru magazin online

Un magazin online are trafic mai ridicat decât oricare alt tip de site. De aceea este important să nu te pomenești că nu poți face față solicitărilor. Asigură-te că pachetul de hosting va susține eficient traficul intens. La fel e de dorit să fie trafic nelimitat, ca să nu fie nevoie de o plată adițională atunci când traficul depășește o anumită limită.

Hosting pentru site de prezentare

În cazul unui site de prezentare cel mai important lucru este imaginea ta și siguranța clienților atunci când aceștia își lasă datele personale. De aceea este necesar să adaugi opțiunea de certificat SSL. Rolul acestuia este de a păstra schimburile de informație în siguranță. Un site cu certificat SSL începe cu “https://” în loc de http:// iar unele browsere avertizează clientul despre faptul că s-ar putea afla pe un site nesigur, ceea ce, evident, ar putea afecta imaginea ta.

Hosting pentru landing page

În cazul în care ești un liber profesionist, trainer sau scriitor și lansezi diferite produse noi, atunci necesitatea de bază este să ai posibilitatea de a alege mai multe nume de domeniu fără a achita taxe în plus. Limitarea la un singur nume de domeniu nu ar însemna decât că e nevoie să îți schimbi serviciul de găzduire sau… să plătești mai mult. Alegerea unui hosting cu opțiune nelimitată de domenii ar însemna să rezolvi această problemă din start, fără bătăi de cap în plus.

Hosting pentru blog

Unul din scopurile unui blog este de a păstra informația în timp. Ținând cont de faptul că aceasta se poate cumula, zilnic, săptămînal sau lunar e necesar să te asiguri ca dispui de un spațiu de memorie suficient de mare. Acest aspect este necesar de luat în seamă înainte de a achiziționa pachetul de hosting. Astfel te asiguri că nu ajungi în momentul în care primești o notificare că spațiul de stocare s-a epuizat.

În concluzie, atunci când îți alegi serviciul de hosting, gândește-te mai întâi la ce tip de site ai – în funcție de el selectează atent un pachet care să includă toate elementele necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *