calculatoare-reconditionate

Daca sunteti indecis in ceea ce priveste achizitia unui calculator refurbished, trebuie sa stiti ca in multe cazuri acestea sunt alegerea potrivita. Asta deoarece sunt vandute de magazine autorizate, spre deosebire de cele second hand vandute de persoane fizice, si pot beneficia si de garantie. Reducerile oferite sunt de regula substantiale, chiar daca un produs second hand fara garantie poate costa uneori mai putin. In cel din urma caz pretul scazut este o urmare a unui risc ceva mai mare.

Ce sunt calculatoarele refurbished?

Trebuie sa stiti ca un calculator refurbished nu inseamna intotdeauna unul folosit un timp indelungat. O buna parte dintre aceste computere au fost vandute catre clienti care le-au returnat la scurt timp din diferite motive (cum ar fi razgandirea), insa din aceasta cauza nu mai pot fi vandute ca si noi, cu ambalajul sigilat.

Avand in vedere ca anual ies o multime de modele de PC-uri noi si componente pentru acestea, multi utilizatori (companii sau persoane fizice) se decid sa cumpere modele noi, mai performante, cu care sa isi faca treaba mai eficient. Aceste echipamente la care ei renunta pot ajunge, de asemenea, pe piata produselor refurbished.

Chiar daca aceasta piata include si produsele vechi de cativa ani, este demn de mentionat faptul ca puteti gasi cu usurinta un PC performant refurbished la un pret mai  bun decat nou in magazin, datorita reducerilor oferite pentru astfel de produse.

Produsele refurbished trec printr-un proces de restaurare, care presupune testarea lor in privinta performantelor, curatarea interna si externa si eventual repararea/inlocuirea componentelor care nu corespund calitatii.

Un alt motiv pentru care calculatoare refurbished cu licenta sunt alegerea potrivita pentru cei cu un buget limitat, pe  langa testarea acestora, garantia oferita este faptul ca acestea vin insotite de o licenta Windows.

Chiar daca veti gasi pe piata second hand un produs similar mai ieftin si cu o garantie aparent valida, nu aveti de unde sa stiti fara o mica  investigatie, daca garantia mai este valabila. Asta deoarece un produs poate iesi din garantie nu doar din motive evidente cum ar fi  urme de socuri, expunere la lichide etc., ci si din cauze mai greu de descoperit, cum ar  fi expunerea la  umiditatea excesiva din aer si schimbarea unei componente din interior de catre un service neautorizat.

Nu in ultimul rand, achizitia unui calculator care a fost deja folosit este si o alegere ce protejeaza natura. Cum ar fi daca toate echipamentele electronice din lume ar fi aruncate din lipsa de clienti, doar pentru ca nu au ajuns sa fie folosite pe toata durata vietii lor?

Cost initial mic, upgrade posibil

Pe langa avantajul dat de preturile accesibile ale produselor, un alt factor pe care trebuie sa il luati in considerare este posibilitatea de upgrade/imbunatatire ulterioara a performantelor. Daca aveti de gand ca PC-ul pe care il cumparati sa reziste cerintelor dvs. o perioada cat mai mare de timp, alegeti unul cu o placa de baza care sa suporte procesoare bune din ultimii ani. In acest fel veti putea schimba pe viitor majoritatea componentelor dorite, fara un risc major ca placa de baza si alte componente existente sa va incomodeze in ceea ce priveste compatibilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *