Ce este un workstation refurbished?

Produsele de tip refurbished sunt produse deja utilizate pentru o periodă de timp sau cumpărate și returnate. Acestea sunt aduse în starea inițială, șlefuite și reparate și au din nou garanție. Spre deosebire de produsele de tip second hand, care nu sunt reparate și în care nu se mai fac investiții adiționale după ce au fost folosite, produsele refurbished, implicit refurbished workstation, sunt întreținute și gata să fie folosite ca și cum ar fi ieșit direct din fabrică.

Dacă ai nevoie de un workstation refurbished, cel mai probabil vei face o investiție foarte bună evitând să cumperi unul nou. Pe lângă faptul că este foarte costisitor, un workstation nou are aceleași proprietăți ca și unul refurbished, dacă știi după ce detalii să te uiți.

1. Ce presupune refurbished?

Refurbished se mai poate traduce și prin recondiționare și se referă la ideea de a lustrui, de a reda unui obiect lustrul și funcționalitatea de odinioară. Recondiționarea echipamentelor IT se desfășoară în mai multe etape, de la achiziție până la distribuție și cuprinde printre altele: ștergerea datelor, curățarea, instalarea de software din nou, înlocuirea părților uzate cu unele noi și ambalarea. Această variantă de remarketing a prins foarte bine, mai ales pe piața de IT, unde produsele noi sunt în general foarte scumpe, iar cele performante se schimbă foarte des.

2. De ce să cumperi un workstation refurbished?

Un workstation este o stație de lucru folosită pentru programe mai complexe în editare video. Mai poate fi folosită și pentru alte tipuri de programări sau design, arhitectură și se aseamănă cu Intel-ul de la jocurile de pe calculator. Din păcate încă mai există industrii unde această parte nu poate fi substituită printr-un program sau o aplicație și trebuie să o cumperi așa cum e pentru a putea lucre în condiții optime. Intel a dezvoltat o rețea special dedicata acestor componente IT, numite stații grafice sau workstations. Având în vedere diferența de preț și ușurința cu care poate fi achiziționat, un workstation refurbished devine prima alegere pentru foarte mulți dintre angajații în IT cu un buget mai restrâns. 

3. Cât costă un workstation refurbished?

Prețul poate porni de la 300 RON și poate ajunge chiar și la 2000 RON. Cele mai ieftine sunt cele HP, urmate de FUJITSU și Lenovo. Xeon Quar pare să fie mai scump decât majoriatea, dar și proprietățile incluse sunt mai performate și oferă mai mult ajutor pentru proiectele mai complexe. În final, depinde de tine câte opțiuni dorești să ai, de la DVD-RW, la numărul de porturi și capacitatea RAM. Poți selecta în funcție de capacitatea HDD de la 250GB la 1TB. Poți opta pentru o frevență a procesorului (GHz) de la 2.33 până la 3.30 sau chiar 3.5 GHz și poți alege un model de processor Intel Core Duo sau Core i3 gen3. Toate aceste caracteristici dau prețul pe care va trebui să îl plătești. De cele mai multe ori sunt recomandata aceste stații grafice refurbished și pentru că sunt rezistente și au garanții de un an de zile. Piața din România este extrem de vastă la acest capitol și oferă posibilități foarte profitabile pentru toate nevoile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Previous post Alege piese de calitate Volkswagen din dezmembrari
Next post Amenajarea unei bai