gazduire web de la skaleweb.ro

Înființarea primului blog sau a primului website este un moment ce merită sărbătorit de fiecare dintre noi. Indiferent că te-ai hotărât să faci acest pas pentru un blog personal sau pentru a ajuta o firmă să fie prezentă online, primul pas implică alegerea unui nume de domeniu.

Orice business de renume are un website oficial, al carui nume de domeniu este, de cele mai multe ori, reprezentat de denumirea brandului pe care îl gestionează. În realitate, în spatele domeniului există o adresă IP aferentă acestuia și cu ajutorul căreia site-ul poate fi accesat pe internet de vizitatori. Pentru oameni, cuvintele sunt mult mai ușor de ținut minte în comparație cu un șir de numere, iar un nume de domeniu este varianta ideală.  

Însă acestea nu sunt singurele părți componente ale unui website. Hosting-ul este extrem de important, având rolul de a stoca fișierele ce se regăsesc pe site-ul web și care îi sunt necesare, pentru ca paginile să se poată încărca și să se afișeze corect. Un furnizor de găzduire web România se alege în funcție de anumite caracteristici, de a căror utilitate îți vei da seama pe termen lung. Câteva dintre cele mai importante sunt:

Serviciile suplimentare oferite de furnizorul de web hosting

Până în acest moment, știm cu toții care este utilitatea unui serviciu de web hosting. Însă, multe companii oferă servicii suplimentare în pachetele (sau abonamentele) puse la dispoziție. Acestea sunt necesare atât pentru securizarea site-ului web, cât și pentru a face față cu brio situațiilor neprevăzute. Spre exemplu, orice website are nevoie de un certificat SSL pentru a putea fi indexat de Google, fiind un standard de notorietate și încredere impus. Un alt serviciu suplimentar ce poate fi întâlnit gratuit în pachetele de web hosting este backup-ul, extrem de folositor în cazul în care apar erori în timpul editării propriului site. Astfel, poți restaura varianta în care se afla website-ul chiar înainte ca situația neprevăzută să aibă loc. Dacă ești în căutare de furnizori de găzduire web de încredere, poți să vezi cele mai bune oferte de hosting instant.

Serviciile suplimentare menționate sunt obligatorii pentru realizarea unui site de calitate, cu ajutorul căruia să poți face față provocărilor din mediul online. În cazul în care acestea nu se regăsesc în pachetele puse la dispoziție de furnizori, achiziționarea acestora va trebui să se facă separat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *