Unele persoane se gandesc sa achizitioneze un calculator second-hand , de aceea sunt in cautarea informatiilor de care au nevoie, astfel incat sa faca alegerea cea mai buna. Daca sunteti in aceasta situatie, trebuie sa aveti in vedere cateva lucruri, astfel incat sa luati decizia cea mai buna cu privire la achizitionarea unui calculator cat mai potrivit. Atat achizitionarea unui calculator second-hand, cat si a unui de tip refurbished este o idee foarte buna pentru voi.

Trebuie sa stiti astfel cum sa alegeti un asfel de calculator, astfel incat sa nu luati o decizie gresita. Un calculator second-hand este un calculator desigilat, folosit sau returnat, care a fost inspectat cu atentie de catre o firma specializata. Acest calculator a fost asadar, dupa aceasta inspectie, repus in vanzare, dar la un pret mai redus.

Sistemul de operare al unui calculator sau laptop second-hand va fi mereu resetat sau reinstalat, pentru a nu exista nici o urma a utilizatii anterioare. Daca acesta prezinta unele componente stricate sau deteriorate, ele sunt inlocuite. In ceea ce priveste carcasa, atunci e posibil ca aceasta sa aiba cateva urme de utilizare si s-ar putea sa nu arate ca noua.

Un calculator second hand are atat avantaje, cat si dezavantaje. In primul rand, principalul avantaj si anume motivul pentru care multe persoane aleg un astfel de calculator este pretul sau redus. Acest pret se apropie undeva la jumatatea pretului aceluiasi produs cumparat de nou. La fel se intampla si daca alegi lapturi profesionale si vrei o solutie de buget.

Cumparand un calculator second-hand, protejezi mediul incojurator pentru ca acesta nu va ajunge la groapa de gunoi. In ceea ce priveste dezavantajele, starea calculatorului second-hand poate fi problematica. Un astfel de calculator e posibil sa aiba urme de utilizare. El poate prezenta asadar zgarieturi sau lovituri.

Componentele unui calculator second-hand au mai multe ore de utilizare, acest lucru insemnand o defectare mai rapida. Acest lucru depinde insa de calculatorul pe care il veti achizitona si cat timp a fost folosit acesta. Un alt dezavantaj de care trebuie neaparat sa tineti cont este garantia.

Un calculator second hand nu va veni cu o garantie sau daca va avea, aceasta va fi una mult mai mica decat in cazul unui produs nou. Tinand cont de aceste lucruri, nu va va fi greu sa gasiti un calculator second hand pe placul vostru. Va trebui totusi sa fiti atenti de unde va luati calculatorul si sa urmariti daca un astfel de calculator merita banii pe care ii veti da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *