Alegerea placii de baza pentru calculator

de | februarie 7, 2020
placa-de-baza

Alegerea placii de baza pentru calculator este ceva cu care oricine are de-a face, iar aceasta alegere depinde de multi factori si anume de dorintele pe care le aveti voi. De cele mai multe ori, o placa de baza mai ieftina nu este o alegere atat de buna pentru voi, de aceea, daca va ganditi deja la aceasta optiune, ar fi mai bine sa va ganditi de mai multe ori. Nu vorbim aici despre faptul ca o placa de baza nu ar fi compatibila, ci ca aceasta trebuie sa fie de calitate si anume sa aiba niste condensatori cat mai buni.

Va trebui in primul rand sa va ganditi cata memorie RAM veti dori sa adaugati. De asemenea, va mai trebui sa va ganditi si la platforma pe care veti dori sa o folositi. Va va trebui cat mai mult spatiu de stocare daca de exemplu veti dori sa profitati de toate tehnologiile ultraHD posibile, de aceea placa video ar trebui aleasa in functie de acest lucru. Fiti atenti si la revizia placii de baza. Imediat ce alegeti procesorul, trebuie sa va ganditi si la placa de baza pe care o veti alege. Atat Intel, cat si AMD au socket diferit pentru procesoarele lor. Multe dintre placile de baza de pe piata sunt in momentul acesta pe socket AM3+.

Pentru persoanele care doresc sa-si realizeze un calculator refurbished cu licenta, la un pret bun, cu o placa de baza, un procesor si multa memorie RAM, se pot orienta catre magazinele de profil cum este server-config.ro Avand o putere de procesare mare aceasta optiune nu este chiar indicata pentru home useri.

Pe piata de la noi din tara, veti gasi mai multe modele de placa de baza precum Gigabyte, ASUS, MSI sau AsRock. Fiecare placa de baza dintre acestea este buna si isi face treaba bine. Veti avea parte de o constructie ok, dar si niste condensatori buni. Placile de baza au dimensiuni diferite, de aceea veti gasi atat placi de baza pentru birouri, cat si pentru banci sau pentru home useri. Fiecare placa de baza se diferentiaza prin sloturile de memorie RAM, de aceea ar fi mai indicat sa mergeti pe o optiune de placa de baza care sa va ofere mai multe sloturi de memorie RAM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *