Ai nevoie de un dozator de vin profesional?

Un dozator vinuri profesional este din punctul de vedere al unor antreprenori HoReCa o achiziție facultativă. Tocmai de aceea, dacă te bate gândul să îți iei un astfel de echipament în unitatea ta, prima întrebare pe care trebuie să ți-o pui este dacă ai nevoie sau nu într-adevăr de el. 

TC Romania Crown Cool, unde se găsesc dozatoare de vin performante la preț bun!

Dacă răspunsul este unul afirmativ, mai trebuie să știi și că un dozator profesional de capacitate mai redusă ar putea fi suficient într-un magazin mic de vinuri, dacă vrei să păstrezi, de exemplu, o sticlă sau două deschise pentru clienții tăi. Categoric, un mic echipament de acest gen, care să arate atractiv, ar putea fi soluția perfectă pentru găzduirea acelei degustări stilate, cu un număr mic de participanți, la care poate visezi.

Un dozator de vin de la TC Romania Crown Cool ar putea fi alegerea excelentă, spre exemplu, inclusiv dacă tocmai ai deschis o cramă și vrei să îți impresionezi vizitatorii cu proprietățile vinului tău.

Cu toate acestea, pentru o unitate HoReCa mare, un dozator de vin profesional de capacitate mai mare ar putea fi indispensabil. Aceste aparate sunt concepute pentru a menține vinul proaspăt și la temperatura de servire optimă pentru o perioadă destul de lungă. Acest lucru permite să se vândă vinul la pahar, mai ales dacă clienții nu vor să comande o sticlă întreagă. Mai ales dacă este vorba de un sortiment de vin foarte scump.

Un dozator de vin profesional este în așa fel fabricat, încât poate păstra vinul mai bine în comparație cu aparatele de uz casnic, deci merită să se achiziționeze un produs de un brand cu notorietate în branșă. 

Ce ar trebui să cauți la un dozator profesional de vin? 

Un  dozator de vin profesional bun este acela care poate păstra un vin deschis o anumită perioadă de timp, la o temperatură optimă de servire și care dispune de mecanisme fidele de dozaj pentru volum.

Din fericire, majoritatea dozatoarelor profesionale de vin au toate aceste caracteristici, așa încât urmează doar să alegi echipamentul potrivit în funcție de capacitatea și dimensiunile pe care le are.

Criterii de alegere a unui dozator de vin profesional 

a) Capacitatea dozatorului de vin profesional 

Pentru a alege capacitatea potrivită a unui dozator de vin profesional va trebui să iei în considerare atât nevoile actuale, cât și trendul viitor ale afacerii tale în materie de vândut vinuri.

Dacă ai doar un mic magazin de vinuri și nu intenționezi să îți extinzi afacerea în viitorul apropiat, ar putea să îți fie suficient și un dozator de vin cu o capacitate de una sau două sticle.

Dimpotrivă, dacă vinzi relativ puțin vin în acest moment, dar intenționezi o creștere fulminantă a vânzărilor pe viitor, ar trebui să alegi un dozator de vin cu o capacitate de patru sticle sau chiar mai mult. Ori, de ce nu, să îți achiziționezi două sau mai multe dozatoare!

În practică, majoritatea proprietarilor de baruri și restaurante preferă dozatoarele de vin cu o capacitate de 4 sticle, deoarece oferă o gamă ceva mai largă de alegeri clienților. 

b) Conservarea și răcirea vinului

Principalul scop al investiției pe care un antreprenor HoReCa o face, când comandă un dozator de vin profesional este conservarea vinului deschis în cele mai bune condiții. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpere un dozator și un conservator de vin. Majoritatea aparatelor actuale acoperă ambele scopuri, dar este bine totuși să se verifice acest lucru înainte de cumpărare.

Un echipament profesional doi în unu (dozator și răcitor de vin) ar putea fi o opțiune mai bună în unele cazuri. Dacă te orientezi și tu spre un astfel de produs, te va ajuta să păstrezi un număr redus de sticle la temperatura de servire și, mai mult decât atât, dacă deții un spațiu mic, este opțiunea ideală comparativ cu a achiziționa separat două aparate. 

c) Aerarea vinului 

Procedeul de aerare a vinului este important pentru diversele tipuri de vinuri roșii. Acest lucru te va ajuta să distribui un pahar de vin roșu care este gata de băut, sporindu-i aromele și subliniind adevăratul caracter al băuturii respective. Dacă dozatorul are și o funcție de aerare, verifică totuși dacă o poți opri în cazul în care dorești. 

d) Controlul temperaturii 

Ar trebui să alegi un aparat care permite controlul temperaturii separat, pe fiecare compartiment (la modelele mai mari). Acest lucru îți va permite să păstrezi atât vinurile albe, cât și vinurile roșii la temperaturile optime de servire.

Vrei să afli mai multe despre dozatoare și care ar fi cel mai bun pentru afacerea ta? Contactează-i pe cei de la TC Romania Crown Cool pentru detalii și comenzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

travs Previous post După un an sabatic, și-au deschis afacere online în România
Next post Idei de design pentru camera copiilor