Bicicleta Scott isi are originile in Statele Unite ale Americii, inca din anul 1958, atunci cand Ed Scott si-a fondat propria companie ce ii poarta numele. Firma nu a produs biciclete Scott de la inceput, fiind specializata initial in producerea uneltelor si echipamentelor pentru biciclete, sporturi de iarna si motorsports pana in anul 2008, atunci cand a sarbatorit 50 de ani aniversari. Desi Scott a pornit totul de la inventarea primului bat de schi din aluminiu, acesta a continuat sa faca progrese din punct de vedere tehnologic in materie de biciclete Scott de-a lungul timpului.

            Prima bicicleta de munte a aparut abia in anul 1986, atunci cand Scott a inaugurat o alta fabrica ce producea bete de schi, care sa coreleze cu lansarea primei biciclete de munte. Mai tarziu, in anul 1989, s-a dezvoltat Aero Bar-ul, unul dintre cele mai importante repere ale istoriei bicicletelor Scott de munte. Aero Bar utilizeaza echipamente noi si un design special astfel incat sa imbunatateasca aerodinamica. In acelasi an, Greg LeMond a utilizat ghidonul Aero Bar si a obtinut victoria in Turul din Franta. Alaturi de Aero Bar, au fost inregistrate alte progrese de design ce cuprind 9 categorii de biciclete de munte potrivite pentru diverse stiluri de pedalat, diferite dimensiuni ale corpului, precum si pentru mai multe tipuri de trasee.

Scott a avut in vedere sa faca si biciclete cu suspensie pentru munte. Compania a lansat pe piata prima bicicleta de munte cu suspensie in anul 1991. Un an mai tarziu, in 1992, si-au facut aparitia si bicicletele full-suspension. Industria a fost revolutionata atunci cand a aparut bicicleta mtb din carbon cu cadrele super usoare si puternice. Prima bicicleta mtb din carbon a fost lansata in anul 1995, aceasta participand la Cupa Mondiala, dar si la Jocurile Olimpice.

Mai tarziu, in anul 1998, a fost lansata bicicleta G-Zero, considerata la acele vremuri bicicleta full-suspension cea mai usoara si simpla din lume. Cativa ani mai tarziu, mai exact in anul 2003, Scott a creat bicicleta Genius cu suspensie full, ale carei amortizoare erau reglabile.

Dupa 4 ani, Scott a creat un proces patentant de mulare in mod integrat, cu rolul de a realiza cadre usoare si rezistente, in anul 2007. Scott s-a reinventat in mod continuu, urmand sa lanseze bicicleta Scott Sale 899 cu un cadru de carbon cu o greutate mai mica de 899 de grame.

Astazi, bicicletele Scott sunt disponibile si in Romania, pe BikeXcs.ro. Aici poate fi gasita o gama variata de biciclete, fiind disponibile oferte de sezon la cele mai noi modele de biciclete Scott 2019. BikeXcs ofera consultanta specializata gratuita de la oameni pasionati, dedicati cu experienta de peste 15 ani pentru a alege cea mai potrivita bicicleta Scott la un pret calitate-pret exceptional, comenzile de biciclete putand fi facute si in rate.

Comments

  1. Cel mai bun prieten al meu are o bicicleta Scott si e indragostit de ea, mi sincer nu imi plac :)))) o sa imi cumpar una de la bikexcs ca mi se par foarte ok, dar nu scott, caut altceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *