Ca viitor antreprenor sunt câteva noțiuni de bază pe care trebuie să le ai în vedere. Antreprenoriatul este un domeniu care atrage numeroși oameni dornici să devină autonomi și să lanseze afaceri de succes. Pe lângă abilitățile de lider și cunoștințele despre produsul și piața în care te vei lansa, trebuie să ai în vedere și să îndeplinești și câteva condiții legale importante.

Condițiile legale ce trebuie îndeplinite pentru infiintare firma

În primul rând, trebuie să ai în vedere cazierul fiscal. Acesta reprezintă una dintre condițiile esențiale pe care trebuie să le îndeplinească o persoană fizică înainte de a deveni asociat sau administrator într-o entitate juridică este aceea de a nu avea fapte înscrise în cazierul fiscal. Faptele care se pot înscrie în cazierul fiscal pot varia de la simple amenzi rămase neachitate sau impozite întârziate până la datorii pe firma la care persoana a fost asociat.

A doua condiție legală pentru infiintare firme Bucuresti este vârsta minimă. Această condiție se respectă cu strictețe, minorii având interdicție de a ocupa rolul de asociat sau administrator într-o entitate juridică. Doar după vârsta de 18 ani, o persoana poate aplica pentru infiintare firme Bucuresti, fie SRL sau PFA.

A treia condiție, înainte  de a infiintare firme Bucuresti este să nu existe interdicție prin lege sau hotărâre judecătorească. Această condiție este extrem de importantă și trebuie să țină cont de ea orice persoană care dorește să înființeze o societate. Chiar dacă aceste cazuri sunt destul de rare, este un aspect important de menținut mai ales dacă vrei să te asociezi cu o terta persoană despre care nu știi prea multe detalii legale.

Dacă îndeplinești aceste condiții legale obligatorii poți vedea condițiile legale pe care trebuie să le respecți din momentul în care îți stabilești sediul social pentru infiintare firme Bucuresti.

Infiinațarea unui ONG este la îndemâna ta

ONG sau Organizațiile non-guvernamental sunt forme asociative create în mod voluntar de persoane fizice sau juridice și au rolul de a promova valorile civice, ale democrației și ale statului de drept.

În ultimii ani s-au deschis tot mai multe organizații non-profit pentru derularea diferitelor programe ce au ca scop ajutorarea oamenilor sau îmbunătățirea unor segmente economice, sociale sau culturale.

În România, organizațiile non-guvernamentale au trei forme de existență: asociație, fundație și federație. Dintre toate, cea mai răspândită formă de organizare este Asociația.

Asociația este o convenție în care mai multe persoane oferă permanent resurse materiale și forță de muncă, având ca scop susținerea activităților comunităților  locale, regionale sau internaționale.

Fundația este un tip de organizație mai închis decât asociația. Scopul unei fundații trebuie să fie altruist, bine determinat, realist și de interes general.

Federația este formată din cel puțin două fundații sau două asociații, fiecare păstrându-și personalitatea sa juridică.

O altă variantă: societatea pe acțiuni

Societatea pe Acțiuni sau S.A. este acel tip de societate care se constitutie, de regulă, prin asocierea unui număr mare de persoane, minimul fiind 2 (fără excepție) și în care sumele de bani sau bunurile aduse ca aport sunt determinante. Capitalul social al unui S.A. (care nu poate fi mai mic de 90000 lei) este divizat în acțiuni (valoarea nominală a unei acțiuni nu poate fi mai mică de 0,1 lei). Obligațiile societății sunt garantate cu patrimoniul social. Societatea pe acțiuni este o societate de capital, elementul esențial fiind cota de capital investită de acționar și este administrată de unul sau mai mulți administratori, numărul acestora fiind totdeauna impar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *