Copiii trebuie invatati inca de mici ca sanatatea este foarte important si ca trebuie sa o protejeze prin toate mijloacele posibile. De exemplu, cei mici trebuie sa mearga in mod frecvent la un cabinet stomatologie copii, pentru a-si tine dantura sub observatii medicale de specialitate.

Este vorba despre o metoda pe care trebuie sa o aiba in vedere toti parintii si prin care pot lua masuri din timp, atunci cand este cazul. Mamele si tatii pot descoperi in randurile ce urmeaza principalele motive pentru care copiii lor trebuie sa mearga la cabinetul stomatologic in mod frecvent!

Cum se dezvolta dantura?

In primii ani de viata, copiii se afla in plin proces de dezvoltare, incepand de la partea fizica si pana la cea psihica. Cat despre dantura, ea este esentiala pentru o buna masticatie, pentru o vorbire corecta si pentru un aspect fizic placut. Mergand in mod frecvent la stomatolog impreuna cu micutii lor, parintii se asigura ca dintii acestora cresc bine si intr-o directie corecta. In caz contrar, specialistii pot lua masurile care se impun in fiecare caz in parte.

Preventie

Dintre toate tratamentele existente in prezent, preventia este cea mai buna cand vine vorba despre dintii copiilor. Avand in vedere ca cei mici adora dulciurile si le consuma frecvent, riscurile de aparitie a cariilor sunt foarte mari. Recomandat este ca punctele negre aparute la nivelul danturii sa fie rezolvate cat mai repede de medicii stomatologi, pentru a nu evolua si pentru nu a afecta nici dintii de lapte, nici dintii permanenti, in functie de caz.

Stomatologie copii – corectarea danturii

Un alt motiv pentru care micutii trebuie sa apeleze la stomatologie copii este pentru a-si corecta forma dintilor. Nu este exclus ca dintii permanenti sa creasca inca de la inceput intr-o directie gresita. In astfel de cazuri, cel mai bine este ca tinerii pacienti sa poarte aparate dentare, indiferent de materialele din care sunt realizate acestea.

Tratarea infectiilor

Atunci cand copiilor le apar infectii la nivelul cavitatii bucale, acestia trebuie sa consulte cat mai repede un medic de specialitate, pentru a primi tratamentul aferent. De cele mai multe ori, infectiile se manifesta prin umflaturi la nivelul gingiilor, dar si prin dureri violente de cap si lipsa poftei de mancare.

Mamele si tatii sunt cei care trebuie sa indrume copiii catre vizitele regulate la stomatolog, acolo unde micutii trebuie sa se obisnuiasca cu atmosfera si sa constientizeze cat de importanta este igiena de la nivelul cavitatii bucale. Relationarea cu medicii stomatologi este esentiala in acest sens: specialistii trebuie sa le explice tinerilor pacienti care sunt normele de igiena pe care trebuie sa le respecte, cat de frecvent trebuie sa se spele pe dinti, dar si cum pot utiliza apa de gura, dar si ata dentara!

Vizitele la medicul stomatolog trebuie programate cel putin o data la 2-3 luni, astfel incat dantura copiilor sa fie mereu tinuta sub o atenta supraveghere. Este important ca cei mici sa se simta confortabil atunci cand merg la stomatolog si sa continue acest obicei chiar si cand ajung in perioada adolescentei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *