recoltare celule stem

Ce sunt acestea?
Celulele stem sunt tipuri de bază de celule care au capacitatea de a forma diferite structuri, cum ar fi cartilajul, osul și multe altele. Celulele stem adulte sau mezenchimale (MSC) pot fi utilizate pentru repararea sau regenerarea țesutului deteriorat.

De unde provin?
Celulele stem mezenchimale pot fi recoltate din diferite locații ale corpului, inclusiv măduva osoasă, țesutul adipos (grăsime) și sângele periferic. Sunt folosite celule din măduva osoasă, deoarece acestea pot fi utilizate în starea lor naturală și nu au nevoie de tratamente chimice.

Unde pot fi folosite?
Tratamentul se efectuează în gaura cheii (artroscopia șoldului) și spre deosebire de alte tehnici, implică o singură procedură. Zona deteriorată a cartilajului este pregătită astfel încât să fie gata să primească celule stem. În funcție de dimensiunea zonei, celulele stem sunt fie injectate direct în ea, fie impregnate într-un eșafod biologic care este apoi utilizat pentru a umple defectul. Cea mai frecventă zonă de deteriorare este dopul șoldului. Poate fi folosit pentru deteriorarea capului, dar poate să nu aibă succes.

Mai multe informații despre recoltare celule stem, găsiți în acest articol.

Terapia cu celule stem este o procedură relativ nouă, cu toate acestea, au fost efectuate lucrări ample atât în studiile clinice la animale, cât și la oameni. Tehnica livrării celulelor direct în zona de deteriorare cu schele s-a dovedit a fi semnificativ mai reușită decât simpla injectare a acesteia în articulație sau utilizarea unor tehnici mai vechi, cum ar fi microfractura.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *