Pentru a intelege mai bine ce presupune o operatie la nas este necesar ca pacientii sa inteleaga ca exista diferite tipuri de operatii la nas, iar prin procedura de rinoplastie medicii chirurgi se refera la un termen ce acopera mai multe tipuri de proceduri si elemente. De aceea este important sa intelegeti diferentele dintre acestea. 

Rinoplastia se refera la mai multe proceduri ce sunt legate de diferite parti si structuri ale nasului. Desigur ca toate aceste proceduri au rolul de a infrumuseta sau repara nasul si de a schimba rolul, infatisarea si functia nasului in mai bine, mai frumos, mai natural. 

Ei bine, unul dintre termenii conectati cu rinoplastia este septoplastie care e o ramura a rinoplastiei ce trateaza partea functionala a nasului. Desigur atat forma si cat functia nasului sunt interconectate de aceea este deseori mai simplu sa facem referire la rinoplastie in ambele cazuri, deoarece si o infatisare neregulara a nasului poate semnifica impedimente pentru functia nasului, astfel de afectiuni afectand respiratia corecta prin nas, un efect ce poate fi si auzit. 

Rinoplastia functionala este cunoscuta si ca septoplastie si se refera in majoritatea cazurilor la un canal blocat, septul fie datorita faptului ca este indoit sau stramb fie pentru ca este prea mic. Aceste cazuri duc la operatie de deviere de sept, devierea de sept este necesara si in cazul afectiunilor naturale (adica o problema ce s-a dezvoltat la nastere sau crestere), dar si in cazul accidentelor sau traumelor ce au indoit nasul si septul.

Procedura de rinoplastie functionala, deviarea de sept, adica indreptarea septului toate acestea fac referire exclusiv la septoplastie. Aceasta procedura de septoplastie permite trecerea aerului in mod corect prin reglarea, pozitionarea cartilajului pe verticala, iar prin repare, repozitionare permite respiratia corecta prin ambele nari ale nasului. 

Alte afectiuni ce pot aparea la nivelul nasului sunt cauzate de alergii, infectii la nivelul sinusului sau hormoni cauzand parti ale nasului cunoscute sub numele de turbine sa se inflameze, mareasca. Aceste turbine contribuie la procesarea aerului pe care il respiram, incalzindu-l si umidificandu-l pentru a putea fi procesat mai departe de corp. 

In cazul in care aceste turbine sunt prea mari prin operatia de septoplastie pot fi micsorate, reduse pentru a permite aerului sa patrunda linistit si fara probleme in corp. Turbinele au forma unor scoici si sunt realizate din structura osoasa, vase de sange si tesut. Prin operatia la nas de reducere a turbinelor veti putea respira mai usor, rezolvand si problemele de zgomot cauzate de o respiratie necorespunzatoare. 

Septoplastia asadar se refera la partea utilitara a nasului, o operatie de genul poate schimba si fizic infatisarea nasului datorita reparatiilor la nivelul cartilajelor. 

Operatia la nas are ca si rol si imbunatatirea felului in care arata nasul, fiind una dintre cele mai complexe interventii de chirurgie faciala care se efectueaza in prezent. Aceasta procedura este cunoscuta ca si rinoplastie si se refera la rinoplastie estetica. O astfel de procedura se adreseaza exclusiv persoanelor care doresc sa isi schimbe infatisarea si sa isi aduca nasul la o forma dorita. Sunt unele persoane care nu au neaparat septul blocat dar care au nasul putin indoit sau culcat si doresc sa si-l indrepte. 

Alte infatisari ce pot aparea la nas in mod natural sunt marimea, fiind prea mare sau mica dar si o infatisare a nasului asimetrica. Astfel de probleme estetice duc la probleme ce adreseaza increderea in sine, perceptia asupra sinelui si poate duce si la incercarea de ascundere a nasului. O operatie la nas, rinoplastia poate rezolva aceste probleme. O schimbare de genul duce si la schimbarea intregii fete, nasul potrivindu-se mai tare, mai mult cu felul in care sunt pozitionati ochii sau gura. 

Schimbarile unei astfel de operatii sunt pozitive, persoanele care apeleaza la rinoplastie parand mai tinere, mai dezinvolte, mai vii. Obsesiile legate de nas si de felul in care arata nasul dispar prin o astfel de operatie. Fata se schimba, devine mai luminoasa, elementele fetei sunt mai simetrice decat inainte, iar increderea in sine se redobandeste. Un astfel de defect al nasului te poate afecta si in mod social, insa cu o rinoplastie reusita ai posibilitatea de a iti reintregi viata sociala fara complexe sau probleme. 

Dupa ambele tipuri de operatie, rinoplastie sau septoplastie urmeaza o perioada de vindecare, in acest caz trebuie sa te astepti ca nasul sa nu fie complet videcat, iar forma acestuia nu va fi finala. In unele cazuri o astfel de operatie se va vindeca complet doar dupa cateva luni sau chiar un an, depinzand de extensia, procedura si tehnica folosita de medicul chirurg. Insa dupa ce pielea isi va reveni la culoarea naturala si inflamatia va scadea vei reusi sa vezi schimbarea estetica ce s-a produs in urma operatiei la nas. 

Care dintre cele 2 interventii la nas ti se adreseaza mai mult?
Lasa-ne un comentariu cu situatiile pe care le cunosti tu despre operatia la nas. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *