Lentilele de contact reprezintă alegerea potrivită pentru persoanele care își doresc mai multă libertate, persoanele active și persoanele care își doresc să abordeze și o altă culoare a ochilor. Aceste produse sunt tot mai populare în rândul persoanelor cu afecțiuni la nivelul vederii, dar și printre persoanele care își doresc o schimbare totală a look-ului.

Sportivii preferă aceste produse pentru că în acest mod pot scăpa de disconfortul provocat de ochelarii de vedere, iar mișcările bruște nu mai pun în pericol aceste accesorii. Dacă sunt întreținute conform indicațiilor producătorului și a medicului oftalmolog, durata de viață a lentilelor de contact crește considerabil, iar apariția infecțiilor este imposibilă.

Chiar dacă multe persoane pot afirma că purtarea unor lentile contact nu este cea mai bună alegere, atât timp cât se ține cont de igienă și sfaturile medicilor, aceste produse pot fi chiar mai potrivite decât ochelarii de vedere în foarte multe situații.

Ce persoane pot purta lentile de contact?

Lentilele de contact pot fi purtate atât de persoanele care își doresc un look diferit, cât și de persoanele care suferă de anumite afecțiuni oculare. Pentru că aceste produse se bucură de tot mai multă notorietate, producătorii aleg cele mai bune materiale și tehnologii pentru fabricarea acestora. Astfel, disconfortul provocat de acestea și blocarea acestora sub pleoapă sunt doar niște mituri foarte îndepărtate de realitate.

Lentile de contact nu se vor bloca niciodată, indiferent de afirmațiile care circulă prin spațiul public. Este adevărat că își pot schimba poziția în anumite circumstanțe, dar poate fi fixată cu ușurință pe centrul ochiului, acolo unde îi este locul.

Pentru că aceste produse pot avea și dioptrii, este recomandat să se consulte medicul oftalmolog înainte de a achiziționa lentilele care ți se potrivesc cel mai bine. De asemenea, înainte și după fiecare purtare, lentilele trebuie să treacă printr-un proces de igienizare și dezinfecție care ține la distanță orice infecție oculară.

Lentilele de contact pot fi purtate de orice persoană, indiferent de vârstă sau sex. Este recomandat, totuși, să se țină cont de sfaturile medicilor atunci când alegem aceste produse pentru a ajuta ochii care suferă de anumite afecțiuni sau să respectăm indicațiile în cazul lentilelor de contact colorate.

Câteva reguli pentru purtătorii de lentile de contact

  • Nu dormi niciodată cu lentilele de contact – Ochii tăi au nevoie de oxigen. Chiar dacă lentilele sunt construite dintr-un material de calitate care permite oxigenarea ochilor, în timpul somnului este recomandat să înlăturăm aceste accesorii.
  • Nu pune mâinile pe lentile decât după curățarea lor – Mâinile noastre intră în contact cu foarte mulți microbi, iar lentilele sunt metoda prin care putem introduce acești microbi în ochi noștri. Acordă igienei o mai mare atenție înainte de a pune mâna pe lentilele de contact.
  • Curăță lentilele corespunzător – Sunt soluții speciale pentru curățarea acestor accesorii. Citește instrucțiunile producătorului și acordă lentilelor tale tratamentul cuvenit.
  • Nu purta lentilele de contact mai multe de 12 ore – Ochiul tău are nevoie de odihnă la fel cum ai și tu. Dacă totuși ești nevoit să lucrezi mai mult, alege ochelarii de vedere după cele 12 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *