vitamin-b-complex-732x549-thumbnail

Complexul de vitamine B este apreciat pentru faptul ca include o serie de 8 vitamine solubile in apa, aceste vitamine sunt foarte benefice pentru organism si oferindu-i acestuia tot ce are nevoie. Principala sursa de vitamine B este reprezentata de alimentatie. Aceste vitamine sunt recunoscute in special pentru efectul pe care il au asupra sistemului nervos. Complexul de vitamine B este implicat si in alte procese organice, in functie de tipul fiecarei vitamine.

Beneficii si categorii

Vitamina B1 are un rol important intr-o buna functionare a inimii, dar si a sistemului nervos, precum si a celui digestiv. Aceasta vitamina este importanta si datorita faptului ca regleaza producerea de acid clorhidric pentru protejarea stomacului. Un alt lucru pentru care aceasta vitamina este recunoscuta este faptul ca ea are un rol important in protejarea organismului impotriva radicalilor liberi, dar si a efectelor degenerative. Vitamina B2 este recunoscuta si pentru cresterea si dezvoltarea normala a tesuturilor, in special pentru piele si par.

Vitamina B3 este necesara pentru metabolizarea proteinelor si a grasimilor, aceasta fiind utilizata de catre organism pentru a mentine integritatea si sanatatea celulelor. Ea are chiar si proprietati antioxidante asupra organismului, fiind excelenta pentru procesul de detoxifiere a acestuia. Vitamina B5 se ocupa de o buna functionare a sistemului nervos, iar B6 este foarte esentiala in producerea de energie.

Indicatii si contraindicatii

Inainte de a opta pentru orice fel de complex de vitamina b, este bine sa intrebati medicul cu privire la acesta. Pastrati mereu prospectul oricarui complex de vitamine spre care va orientati pentru ca s-ar putea sa fie necesar sa-l recititi. Nu uitati sa intrebati si farmacistul daca aveti nevoie de mai multe sfaturi sau informatii. Observati si daca apar unele efecte adverse, iar in cazul in care unul dintre efectele advssre nu apare pe prospect, atunci ar fi bine sa va adresati medicului vostru sau farmacistului.

Un alt lucru de care sa tineti cont atunci cand va orientati catre un complex de vitamine este sa spuneti mereu medicului sau farmacistului vostru daca urmati si un alt tratament, astfel incat sa nu apara probleme mai complicate. Aveti in vedere si daca in trecut ati avut o reactie alergica la un anumit medicament sau ati avut un ulcer gastro-duodenal. Luati orice fel de complex de vitamine cu precautie daca aveti diabet sau guta. De asemenea, in cazul in care aveti anumite probleme cu ficatul, este important sa optati pentru astfel de compelxe doar la sfatul medicului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *