Curarti Complex este un supliment alimentar pentru sănătatea articulațiilor, cu turmeric și betaciclodextrina (pentru solubilitate și absorbție mărite). Produsul conține condroitină și glucozamină (componente naturale ale cartilajului), colagen hidrolizat (peptide bioactive de colagen ce au fost obținute prin hidroliză enzimatică), acidul hialuronic (unul din componentele cartilajului), magneziu, curcuma (articulații și oase sănătoase), vitamina C și proteine.

Glucozamina, alături de condroitină, este un component esențial al cartilajului, responsabil de producerea glicozaminoglicanilor. Acestea din urmă sunt lanțuri de dizaharide modificate ce contribuie la funcționarea optimă a articulațiilor, la menținerea sănătății lor, dar și la repararea lor, în urma unor leziuni ori inflamații.

Totodată, condroitina, regăsită la rândul său în cartilagii, este importantă în procesul de sinteză al glicozaminoglicanilor, însă rolul său principal este acela de a neutraliza enzimele nocive din articulații.

Acidul hialuronic este un alt component vital al cartilajului, regăsindu-se în tot organismul în cantități importante, în fluidele sinoviale, în ochi și în inimă. Acidul hialuronic este responsabil de lubrifierea articulațiilor, oferind și protecție împotriva unor boli cronice ale acestora, precum artrita. Tot acesta are efect antioxidant asupra organismului, contribuind la întărirea sistemului imunitar, la lubrifierea valvelor inimii și la lupta contra infecțiilor.

Colagenul este principala proteină structurală ce se găsește în spațiul extracelular, în structura țesuturilor conjunctive, tendoanelor, ligamentelor și cartilajelor.

Vitamina C din compoziția produsului, contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge, a sistemului osos, a pielii, a ligamentelor, a dinților și gingiilor.

Curcuma sau turmericul, este cunoscut pentru efectul său antiinflamator.

Această combinație favorizează sinteza principalilor constituenți ai cartilajelor articulare: colagen, condrocite și proteoglicani alcătuiți din acid hialuronic și glicozaminoglicani, astfel susținând sănătatea articulațiilor inclusiv în cazul sportului de performanță și a muncii fizice solicitante.

De asemenea, asigură protejarea articulațiilor împotriva degradărilor provocate de unele enzime (ex.: colagenaze), antiinflamatoare de sinteza, corticoterapice, acțiunea radicalilor liberi, procese autoimune, entorse, luxații, sport de performanță, munca fizică, solicitantă (reduc cantitatea de proteoglicani din articulatii):

Menține lubrifierea articulației (acidul hialuronic asigură vâscozitatea lichidului sinovial) și buna funcționare a acesteia, redă elasticitatea articulațiilor, reduce durerile articulare, stopează degenerarea țesuturilor elastice din încheieturi.

Acest supliment este recomandat frecvent pentru suplimentarea tratamentului inflamațiilor artritice, pentru suplimentarea tratamentului leziunilor articulare. Sportivilor de performanță și persoanelor care fac sport regulat. Celor care își solicită foarte mult articulațiile (din cauza efortului fizic sau a obezității). Persoanelor care își doresc un sprijin sau o protecție suplimentară a articulațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *