Evident, spalarea mainilor este una dintre cele mai importante probleme de igiena. Dar apa si sapunul nu ne sunt intotdeauna disponibile. Ce sa faci daca stai la o coada la o cafenea sau te tii de o balustrada in transportul public si iei un cos intr-un supermarket al carui maner a fost utilizat de o mie de maini pe zi? Pentru cei care nu au timp si nu au unde sa se spele pe maini, producatorii au venit cu gel dezinfectant maini

Principala componenta dezinfectanta din el este cel mai adesea alcoolul. Pentru a reduce efectul negativ asupra pielii, poti adauga uleiuri naturale, extract de aloe, vitamina E. Conform sondajelor recente, 73% dintre femei folosesc produse de curatare a mainilor. Motivul este simplu: o sticla de gel dezinfectant de maini, chiar daca este ambalat la sticla de 1 litru, poate fi turnat intr-o sticluta mai mica pentru a-si gasi cu usurinta un loc in cea mai mica geanta de mana si iti permite sa-ti mentii igiena personala fara a te deplasa de la masa, daca te gasesti intr-o cafenea, la volanul unei masini sau intr-un scaun din avion.

Gel dezinfectant de maini

Dar cel mai important, producatorii promit ca un gel dezinfectant de maini va distruge toti microbii cunoscuti de pe maini si nu usuca pielea. Totusi, ar trebui sa fii precaut si sa folosesti o crema de maini hranitoare, daca utilizezi destul de des produsul. Multe substante care te salveaza de germeni, ar putea fi daunatoare pentru mainile tale.  In acest caz, pentru a nu dauna pielii mainilor ar trebui sa folosesti o crema hranitoare pentru maini, imediat dupa ce ti-ai igienizat mainile.

Utilizarea zilnica a produselor cu clorhexidina, unul dintre cele mai scazute antiseptice, poate duce la mancarimi, decolorarea pielii, dermatita si sensibilitate crescuta la radiatiile ultraviolete. Si chiar alcoolul etilic non-toxic se usuca si irita pielea sensibila. Prin urmare, pentru fiecare dezinfectant, standardele prevad o concentrare care ii permite sa lupte eficient cu microbii si sa nu dauneze pielii. 

De exemplu, alcoolul dintr-un gel dezinfectant de maini, nu trebuie sa depaseasca 68% – 70%. Concentratia maxima admisa de benzoat de sodiu este de 700-1500 mg / l, parabeni – pana la 0,4% din volumul solutiei. Alcoolul si antisepticele bazate pe acesta arata cele mai bune rezultate, atunci cand nu exista murdarie vizibila pe maini. 

Gel dezinfectant pentru maini

Cel mai relevant subiect al acestor zile este sanatatea si igiena personala in cazul pandemiei. Toata lumea a adaugat deja un atribut neobisnuit pana de curand, dar foarte important la o punga cosmetica obisnuita in cazul femeilor sau in buzunarul pantalonilor in cazul barbatilor, in zilele de astazi, si anume, gel dezinfectant pentru maini sau servetele antibacteriene. Si acest lucru este corect si foarte necesar. 

Daca un virus este prezent la suprafata mainilor, atunci tratarea mainilor cu un gel dezinfectant pentru maini il va ucide. Insa nu trebuie sa folosesti gelul dezinfectant in exces, ci si sa stii cum sa-l folosesti corect. Aplica-l doar de 3-4 ori pe zi si nu din ora in ora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *