primii-pasi-ai-bebelusulu

Atunci cand copilasul incepe sa mearga, este important sa incepeti sa colindati magazinele, astfel incat sa gasiti niste potriviti pentru acestia. Inainte sa cumparati totusi niste pantofi, este important sa cititi cateva lucruri despre acestia, astfel incat sa faceti o alegere cat mai potrivita pentru copilul vostru.

Picioarele copilului sunt foarte importante, de aceea ele trebuie sa fie mentinute intr-o stare perfecta. Este important sa avem grija de picioarele noului nascut pentru ca acesta va merge mult. Imediat dupa nastere, piciorul bebelusullui va avea doar cateva oase, in comparatie cu piciorul unui adult. Va fi nevoie de 18 ani pentru ca toate cartilagiile din interiorul piciorusului sa se sudeze. Adultii acuza chiar unele dureri care isi au radacina din purtarea unor botosei bebelusi nepotriviti in primii pasi din copilari.

In jurul varstei de 10-11 luni, bebelusul ar trebui sa fie capabil sa stea in piciaore. Pentru sprijin, acesta isi va rasfira degetele de la picioare si isi va mentine echilibrul. Multi parinti isi lasa totusi copilul sa mearga mai mult fara pantofi, lucru care este foarte bun, iar a merge descult o perioada rezonabila este un lucru de avut in vedere. Exista insa momente cand cei mici trebuie sa poarte o pereche de pantofi, de exemplu atunci cand este mai frig afara. O pereche de pantofi potriviti ii va proteja pe cei mici de rani, dar si de frig.

Pantofii celor mici trebuie sa fie atat moi, cat si flexibili. Ei trebuie sa-si foloseasca in mod corect piciorusele, astfel incat sa poata sa-si mentina echilibrul. Talpa pantofului trebuie sa fie nealunecoasa si sa aiba si tractiune. O alta idee buna este sa cautati niste pantofi dinr-un material care sa respire, astfel incat copilul sa stea cat mai cofortabil si sa nu transpire.

In cazul in care observati ca pantofii pe care ii cumparati celui mic ingreuneaza mersul, atunci gasiti alta pereche de incaltari. Ar trebui astfel sa va strecurati degetul mic intre calcaiul pantofului si piciorusul bebelusului.

Sireturile trebuie legate de mai multe ori, lucru ce i-ar face pe parinti sa caute incaltaminte cu scai. Copiii au insa tendinta de a deschide scaiul pantofilor. Daca luati niste pantofi cu sireturi, atunci asigurati-va ca aceste sireturi sunt destul de lungi, dar si usor de manevrat. Copiii cresc diferit, de aceea este important sa incercati pantofii macar 1 data pe luna. Asteptati-va sa cumparati masuri mai mari de papuci o data la fiecare 3-6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *