Există o nevoie critică de plasmă de sânge de la pacienții cu coronavirus recuperați în Wisconsin, potrivit oficialilor. Acesta este o afirmație venită din partea multor cadre medicale din Milwakee.

Pentru mai multă documentație în limba română despre Covid Plasma, recomandăm site-ul anterior menționat.

S-a demonstrat că plasma convalescentă este eficientă în tratarea celor mai grav bolnavi cu coronavirus, dar cererea este mult mai mare decât oferta.

Dr. Thomas Abshire, directorul medical al Centrului de sânge Versiti din Wisconsin, a declarat că nevoia de plasmă convalescentă în Wisconsin este de aproximativ dublul numărului de donatori care dau plasmă.

Avocatul directorului de transplant pentru îngrijirea sănătății, dr. Ajay Sahajpal, spune că Wisconsin a avut deja nevoie să importe plasmă din alte state, dar acest lucru ar putea să nu continue, deoarece lipsa de donatori continuă în altă parte.

„Pentru plasma convalescentă, în special, este o penurie critică”, a spus el.

Sahajpal este îngrijorat că, pe măsură ce se apropie sărbătorile, mai puțini oameni vor dona sânge și că ar putea duce la o criză pe mai multe fronturi medicale, a raportat Journal Sentinel.

Saphajpal a spus că produsele plasmatice și de coagulare, care determină coagularea sângelui, sunt raționate, chiar și pentru pacienții din unitățile de terapie intensivă, unii cu insuficiență hepatică și cei care așteaptă transplanturi.

Centrele de sânge și spitalele au luat măsuri de precauție pentru a se asigura că donatorii sunt în siguranță împotriva COVID-19. Se iau temperaturile, iar donatorii sunt rugați să răspundă la întrebările elaborate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor pentru a determina dacă au fost bolnavi sau au fost expuși la virus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *