Parodontoza afectează aproximativ 8 din 10 români! Medicii specialiști în parodontologie din cadrul clinicii Life Dental Spa Iași trag un semnal de alarmă!

Boala parodontală este o afecțiune din ce în ce mai întâlnită, care se manifestă la nivelul țesutului de susținere al dinților. Cunoscută și sub denumirea de parodontoză, aceasta se manifestă prin apariția a diferite grade de mobilitate la nivelul dinților

În lipsa unui tratament realizat corect și la timp, #LifeDentist-ii avertizează că boala parodontală poate duce la pierderea dinților de pe arcada dentară!

Cum recunoști boala parodontală?

Este deosebit de important de cunoscut faptul că parodontoza nu își face apariția peste noapte, ci este o formă de agravare a gingivitei. Gingivita este stadiul incipient al afectării gingivale, care poate fi tratată foarte ușor, cu ajutorul tehnologiei ultramoderne a laserului stomatologic.

Gingivita reprezintă inflamația gingiei, fiind o problemă cu care fiecare pacient s-a confruntat cel puțin o dată în viață. De cele mai multe ori, gingivita este foarte ușor de recunoscut de către pacient, aceasta manifestându-se prin următoarele semne și simptome:

 • Sângerări și dureri gingivale care apar în timpul periajului dentar, precum și spontan, în caz de gingivită avansată
 • Gingia își schimbă aspectul natural, estetic, culoarea sa roz-pal devenind roșie-violacee
 • Papilele gingivale încep să fie umflate, lucioase, dând aspectul că se desprind de pe dinți
 • Respirația poate începe să aibă un miros neplăcut, semn că depunerile de tartru dentar sunt masive
 • Rădăcinile dinților pot începe să fie vizibile în cavitatea orală, semn că există o retracție gingivală

Retracția gingivală este o reacție naturală a țesutului, care se retrage din fața agentului iritant principal, reprezentat de tartrul dentar sau de placa microbiană. 

Cu alte cuvinte, gingia „se apără” de piatra dentară, începând să se retragă, rădăcina dintelui începând să fie vizibilă în cavitatea orală.

Odată cu retracția gingivală, își pot face apariția și pungile parodontale. Acestea sunt niște formațiuni la nivelul țesutului de susținere al dintelui în alveolă, la nivelul lor există depuneri de placă microbiană și bacterii.

Pungile parodontale intens dezvoltate și retracția gingivală avansată pun în pericol stabilitatea dintelui în alveolă, acesta începând să capete diferite grade de mobilitate!

Diferența majoră dintre gingivită și parodontoză este aceea că o gingivită netratată evoluează în parodontoză, aparand astfel afectarea osului suport al dintilor. Gingivita este o afecțiune reversibilă, care poate beneficia de un tratament laser terapeutic, care să ducă la însănătoșirea completă a țesuturilor, in timp ce parodontoza poate fi stopata, tot cu ajutorul laserului stomatologic.

Parodontoza poate beneficia de tratament pentru a opri evolutia bolii, iar terapia laser este soluția ideală pentru a realiza acest lucru !

Alege Protocolul holistic de tratare a parodontozei, unic în România!

Dr. Cristina Obreja este medic specialist în laser stomatologic, fiind fondatoarea clinicilor Life Dental Spa din București și Iași. Laserul stomatologic este un instrument ultramodern, care aduce numeroase beneficii în ceea ce privește tratamentul parodontozei, astfel încât dr. Cristina Obreja a elaborat un protocol în 3 pași, potrivit pentru pacienții cu afectare parodontală. Acesta cuprinde:

 1. Identificarea si eliminarea cauzelor afectiunii parodontale

Principalele cauze ale parodontozei se regasesc in stilul de viata al pacientului, respectiv igiena orala precara, alimentatia nesanatoasa, obiceiuri vicioase, etc. Placa bacteriana prezenta pe suprafetele dentare produce inflamatie si favorizeaza instalarea afectiunilor parodontale.

Igienizarea profesională a cavității bucale, care să elimine tartrul dentar și placa microbiană este primul pas in tratamentul corect al afectiunilor gingiei!

Igienizarea profesională se realizează într-o singură ședință în cabinetul stomatologic din Iași, fiind realizate trei proceduri diferite:

 • Detartrajul cu ultrasunete, în urma căruia depozitele de piatră dentară aderentă sunt curățate
 • Periajul dentar, care netezește suprafețele dentare și care elimină depunerile de piatră microbiană restante în urma detartrajului
 • Air-flow, procedură ce constă în folosirea unui jet de apă cu bicarbonat la presiune înaltă, care, cu ajutorul design-ului special al instrumentului, curăță spațiile interdentare greu accesibile, oferind o curățare în profunzime
 1. Tratamentul parodontozei cu laserul dentar

Laserul stomatologic este revoluționar în domeniul medicinii dentare, avantajele lui fiind remarcate în cadrul terapiei parodontale:

 • Este nedureros: în timpul procedurilor, pacientul nu are nevoie de anestezie, căci laserul stomatologic nu produce durere
 • Este bactericid: lumina laser are proprietatea de a distruge bacteriile dezvoltate la nivelul țesutului de susținere al dinților, sterilizând zonele la nivelul cărora acționează
 • Grăbește regenerarea: lumina laser îmbunătățește imunitatea locală și grăbește refacerea gingiei, pacientul putând să observe efectele benefice ale tratamentului încă de la primele ședințe de tratament!
 1. Mentinerea rezultatelor pe termen lung si prevenirea recidivei

#LifeDentist-ii cunt foarte preocupați cu privire la comunicarea medic-pacient, astfel încât să ofere toate informațiile necesare acestuia pentru mentinerea rezultatelor benefice pe termen lung.

În ceea ce privește Protocolul holistic de tratare al parodontozei, specialiștii Life Dental Spa Iași au grijă să discute cu pacientul despre cum trebuie menținută parodontoza sub control, astfel încât afecțiunea să nu se agraveze:

 • Respectarea vizitelor periodice la cabinetul stomatologic din Iași, pentru igienizări profesionare și terapie laser, o dată la minimum 3-4 luni
 • Respectarea igienei orale zilnice, ceea ce presupune minimum două periaje pe zi, folosirea apei de gură și a dușului bucal – element esențial pentru pacienții cu afecțiuni parodontale
 • Adoptarea unui stil de viață sănătos, lipsit de vicii (fumat) și care să respecte o alimentație echilibrată

Astfel, #LifeDentist-ii specialiști în parodontologie vin în ajutorul pacienților din Iași, oferind tratamente la cel mai înalt nivel, durabile, rapide și calitative!

Programează-te acum ca să ai grijă de sănătatea gingiilor tale cu ajutorul echipei de medici profesioniști Life Dental Spa Iași!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *