uleiuri esentiale doterra, uleiuri esentiale, ulei esential doTerra Lavanda, ulei esential doTerra de Cimblu, ulei esential doTerra de muscata, ulei esential doTerra de piper negru, ulei esential doTerra de tamaie, ulei esential doTerra de floare vesnica, ulei esential doTerra de ienupar, ulei esential doTerra de santal

De foarte mulți ani, uleiurile esențiale au fost utilizate pentru afecțiuni ale organismului uman, printre care și durerile și inflamațiile articulare. În plus, acestea au un rol important în calmarea minţii şi obţinerea unei stări de relaxare. În comparație cu medicamentele moderne, uleiurile esențiale nu au posibile efecte secundare și sunt făcute doar din plante, fără compuși chimici sintetici. 

În cele ce urmează vei putea citi despre câteva uleiuri esențiale care sunt foarte eficiente în tratarea inflamațiilor și a durerilor musculare sau articulare:

  1. Ulei Esențial de Lavandă doTERRA ( Lavender)

Lavanda este, făra nicio îndoială, unul dintre cele mai populare şi bine cunoscute uleiuri esenţiale cu efect analgezic. Tratamentele naturiste cu lavandă au fost utilizate de secole pentru ameliorarea migrenelor şi a durerilor de cap. Lavanda conţine componente care acţionează ca un sedativ uşor şi care reduc stresul şi anxietatea. Ca atare, uleiul esenţial de lavandă ajută la eliminarea durerilor cauzate de tensiunea nervoasă chiar de la sursă. De asemenea, lavanda este unul dintre cele mai bune uleiuri esenţiale pe care îl poți utiliza pentru durerile musculare.

  1. Ulei Esențial de Eucalipt doTERRA (Eucalyptus)

Uleiul esenţial de eucalipt este un analgezic puternic care are grijă să amelioreze durerile provocate de stările de tensiune şi disconfortul creat de sinusurile blocate.

Doar câteva picături de ulei de eucalipt sunt suficiente pentru a combate durerile de cap, artritice, precum şi a celor musculare şi ale articulaţiilor. 

  1. Ulei Esențial de Cimbru doTERRA (Thyme)

Cel mai des, uleiul esențial de Cimbru este adăugat în mâncăruri pentru a le potența gustul, dar și pentru a curăța și proteja pielea. Mai mult, proprietăţile analgezice şi antiinflamatoare ale uleiului de Cimbru îl fac un excelent analgezic pentru durerile cronice. La fel ca la majoritatea uleiurilor, și în cazul Thyme doTERRA se recomandă consumul doar diluat cu Ulei de cocos fracționat dōTERRA înainte să-l aplici. 

  1. Ulei Esențial de Santal doTERRA (Sandalwood)

Uleiul esențial de Santal doTERRA este cunoscut pentru proprietățile sale calmante și benefice pentru piele, fiind foarte utilizat în industria produselor pentru îngrijirea corpului și a tenului. Mai mult, Santalul este un ulei esenţial destinat combaterii inflamaţiei şi durerilor articulare. Uleiul esenţial de santal mai ajută şi la relaxarea muşchilor şi previne spasmele musculare.

  1. Ulei Esențial de Ienupăr doTERRA (Juniper Berry)

Juniper Berry de la doTERRA este un ulei esențial obținut prin distilare cu aburi benefic pentru multe arii ale sănătății. Există mai multe moduri în care poate fi utilizat, pentru ameliorarea durerilor. Fie se poate adăuga puţin în baie pentru a diminua durerile musculare, fie pot fi eliminate simptomele dureroase ale gutei şi artritei reumatoide prin aplicarea unei comprese cu fructe de ienupăr pe articulaţiile dureroase.

  1. Ulei Esențial de Ghimbir doTERRA (Ginger)

Uleiul esențial de Ghimbir doTERRA este derivat din rizomul proaspăt al plantei de ghimbir. În tradiția occidentală, ghimbirul este utilizat cel mai des la dulciuri – spre exemplu turta dulce și biscuiții cu ghimbir, însă acesta poate uşura durerile articulare şi diminua rigiditatea muşchilor. Uleiul de ghimbir este eficient ca analgezic dacă este masat în articulaţiile sau muşchii dureroşi.

  1. Ulei Esențial de Tămâie doTERRA (Frankincense)

Uleiul esențial de tămâie este denumit și “Regele uleiurilor” datorită proprietăților sale considerabile în ceea ce privește vindecarea trupului și a sufletului. Acesta are proprietăţi analgezice şi antinflamatoare și mai reduce şi tensiunea musculară, ajutând la relaxare şi reducerea stresului.

  1. Ulei Esențial de Floarea Veșnică (Helichrysum)

Uleiul esențial de Helichrysum doTERRA este cunoscut pentru proprietățile sale de regenerare a pielii, fiind utilizat ca plantă medicinală încă din Grecia antică, iar uleiul său este foarte prețuit și căutat, datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate. De asemenea, este un analgezic puternic care mai ajută şi la vindecarea pielii vătămate. Acest ulei este antiinflamator şi analgezic şi poate controla multe afecţiuni cronice, precum şi durerile de nervi. 

  1. Ulei Esențial de Piper Negru doTERRA (Black Pepper)

Uleiul esențial de Piper Negru poate fi utilizat pentru reducerea durerilor musculare. Acest ulei puternic activează circulaţia sângelui în zona dureroasă, scade inflamaţia şi este şi antibacterian. De asemenea, este utilizat împreună cu uleiurile esenţiale de măghiran, lavandă şi mentă pentru a trata durerile recurente din zona gâtului şi a umerilor.

  1. Ulei Esențial de Mușcată doTERRA (Geranium)

Uleiul esențial Geranium doTERRA se obține prin distilarea cu aburi a întregii plante și este folosit ca ingredient pentru procedurile de infrumusetare încă din Egiptul Antic. Utilizat pe piele, acesta ajută la diminuarea durerilor de genunchi, durerilor musculare şi durerilor de spate.

PRECAUŢII LA UTILIZAREA ULEIURILOR ESENŢIALE

Având în vedere concentrația foarte ridicată a uleiurilor esențiale, atunci când vrei să le utilizezi aplicate direct pe piele, este important să le diluezi cu un ulei de bază cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de Jojoba, uleiul extravirgin de Măsline sau ulei de Ricin. Pe lângă faptul că nu riști să dezvolți sensibilitate cutanată, aceste uleiuri au și ele proprietăți antiinflamatoare, antioxidante și protectoare, care vor ajuta la accelerarea procesului de vindecare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *